Recept Francouzská zeleninová polévka

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zeleninu omyjeme. Kedlubnu oloupeme a nožem nakrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Zelí a kapustu po vykrojení košťálu nakrájíme na čtverečky. V hrnci rozpustíme máslo a všechnu zeleninu na něm osmahneme. Pak ji zalijeme vroucí vodou, osolíme, uvedeme do varu, po pěti minutách přidáme hrášek a vše vaříme téměř doměkka (zelenina i hrášek by měly být při podávání ještě na skus pevné. Hotovou polévku dochutíme špetkou mletého pepře. Podáváme ji s jemně rozsekanou petrželkou.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 14.02.04 vloženo
  • 6687x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 kedlubny
  • 2 mrkve
  • 1 čtvrtka zelí
  • 1 čtvrtka mladé kapusty
  • 2 lžíce hrášku
  • 2 lžíce másla
  • asi 1 l vody
  • bílý mletý pepř
  • sůl
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzská zeleninová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz