Recept Francouzská srnčí pečeně Pra

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Svázat maso každých 5cm kuchyňským motouzkem, aby si udrželo tvar. Smíchat 500ml vody s octem, vložit srnčí a přidat sůl a pepř. Nechat alespoň 2 hodiny odpočívat v chladničce (nejlépe přez noc). Předehřát troubu na 180°C. Vymastit pekáč a nalít do něho marinádu. Položit bůček na srnčí a vložit do pekáče. Péct do měkka. Doba pečení záleží na stáří zvířete, ale měla by být tak asi 1 1/2 hodiny. Během pečení sem tam polévat marinádou. Očistit šípky od stopek a okvětí. Rozříznout je v polovině a vyjmout semínka a ¨vlasy¨ve středu. Pomlet šípky a zvážit je. Přidat k nim stejnou váhu bílého vína. Dát vše do kastrolku a vařit s 125ml šťávy z masa po 35min. Slít omáčku přez síto. V kastrolku rozpustit máslo a zamíchat dovnitř mouku. Přidat 125ml šťávy z masa a šípkovou omáčku. Dobře promíchat a povařit. Přidat mandle, hřebíčky, citron a cukr. Míchat, až omáčka zhoustne. Podávat nakrájené maso na nahřáté míse a omáčku v omáčníku.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 21.09.02 vloženo
  • 13520x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1.3 kg srnčího masa bez kostí v jednom kuse
  • 250ml octa z červeného vína
  • 2 lžičky hrubé soli
  • 6 celých pepřů
  • 1 řez bůčku, nebo špeku
  • 500ml šípků
  • asi 500ml suchého, bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • 600ml oloupaných mandlí, na lupínky nakrájených
  • 4 hřebíčky
  • 1 nevoskovaný citron, bez semínek, posekaný
  • 2 lžíce cukru

Doporučená příloha

  • Kynutý kotouč ke zvěřině z Labužníka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzská srnčí pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz