Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Svázat maso každých 5cm kuchyňským motouzkem, aby si udrželo tvar. Smíchat 500ml vody s octem, vložit srnčí a přidat sůl a pepř. Nechat alespoň 2 hodiny odpočívat v chladničce (nejlépe přez noc). Předehřát troubu na 180°C. Vymastit pekáč a nalít do něho marinádu. Položit bůček na srnčí a vložit do pekáče. Péct do měkka. Doba pečení záleží na stáří zvířete, ale měla by být tak asi 1 1/2 hodiny. Během pečení sem tam polévat marinádou. Očistit šípky od stopek a okvětí. Rozříznout je v polovině a vyjmout semínka a ¨vlasy¨ve středu. Pomlet šípky a zvážit je. Přidat k nim stejnou váhu bílého vína. Dát vše do kastrolku a vařit s 125ml šťávy z masa po 35min. Slít omáčku přez síto. V kastrolku rozpustit máslo a zamíchat dovnitř mouku. Přidat 125ml šťávy z masa a šípkovou omáčku. Dobře promíchat a povařit. Přidat mandle, hřebíčky, citron a cukr. Míchat, až omáčka zhoustne. Podávat nakrájené maso na nahřáté míse a omáčku v omáčníku.
Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk
Kynutý kotouč ke zvěřině z Labužníka.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Francouzská srnčí pečeně