Recept Francouzská srnčí pečeně Pra

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Svázat maso každých 5cm kuchyňským motouzkem, aby si udrželo tvar. Smíchat 500ml vody s octem, vložit srnčí a přidat sůl a pepř. Nechat alespoň 2 hodiny odpočívat v chladničce (nejlépe přez noc). Předehřát troubu na 180°C. Vymastit pekáč a nalít do něho marinádu. Položit bůček na srnčí a vložit do pekáče. Péct do měkka. Doba pečení záleží na stáří zvířete, ale měla by být tak asi 1 1/2 hodiny. Během pečení sem tam polévat marinádou. Očistit šípky od stopek a okvětí. Rozříznout je v polovině a vyjmout semínka a ¨vlasy¨ve středu. Pomlet šípky a zvážit je. Přidat k nim stejnou váhu bílého vína. Dát vše do kastrolku a vařit s 125ml šťávy z masa po 35min. Slít omáčku přez síto. V kastrolku rozpustit máslo a zamíchat dovnitř mouku. Přidat 125ml šťávy z masa a šípkovou omáčku. Dobře promíchat a povařit. Přidat mandle, hřebíčky, citron a cukr. Míchat, až omáčka zhoustne. Podávat nakrájené maso na nahřáté míse a omáčku v omáčníku.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 21.09.02 vloženo
  • 13195x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1.3 kg srnčího masa bez kostí v jednom kuse
  • 250ml octa z červeného vína
  • 2 lžičky hrubé soli
  • 6 celých pepřů
  • 1 řez bůčku, nebo špeku
  • 500ml šípků
  • asi 500ml suchého, bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • 600ml oloupaných mandlí, na lupínky nakrájených
  • 4 hřebíčky
  • 1 nevoskovaný citron, bez semínek, posekaný
  • 2 lžíce cukru

Doporučená příloha

  • Kynutý kotouč ke zvěřině z Labužníka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzská srnčí pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz