Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Mouku smícháme se solí. Uprostřed vymáčkneme důlek a v něm rozmícháme rozdrobené droždí, cukr a 5 lžic mléka. Kvásek necháme 15 min. kynout. 2. Přidáme máslo a zbylé mléko, vmícháme vejce. Vypracujeme těsto, přikryjeme je čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 min. kynout. 3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme dozlatova a necháme vychladnout. Ořechy posekáme nahrubo. 4. Těsto ještě jednou prohněteme, při tom vmícháme slaninu a ořechy. Těstem naplníme vymazanou bábovkovou formu. Necháme ještě jednou vykynout (po okraj formy) a pečeme asi 50 min. 5. Bábovku necháme 10 min. chladnout, poté ji vyklopíme na kuchyňskou mřížku, aby zcela vychladla.
Recept je z kategorií: Bábovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Francouzská slaninová bábovka
48 příspěvků 25.1.09 03:43
vidíš, vidíš já jsem ti to tak hezky napsal a ty sis mě ani neovšimla. Odkoplas mou poklonu jako použitý pantofel.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Soni, nemas za co, krasny vecer a zdravim Umbertaka..;-))
ono mi vlastne stacilo pouze popsani pytliku; ta pekna devucha s psenicnym klasem. Ja ji znam jako farina di grano duro. Mne vyvedlo z miry jmeno te mouky. Tak jeste jednou diky, Sona
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Presne ako pise Hou, farina di spelta…take pytliky kilove farebne s peknou devuchou a psenicnym klasom.
…najdes Soni aj na nete, ja som si klikla pre
istotu aj ked som si ista ze ma Hou pravdu a je jej tam plno-akurat tu "moju
v tych hezkych pytlicich som nevidela..
..;))
Hou ma vlastne zachranil, dakujem Hou..:))… ja som uz aj zabudla co je na pytlikoch napisane..proste precitam-pozdava sa mi/vravi mi to nieco- tak kupim (ak ma prijatelnu cenu)..o)
234 příspěvků 25.1.09 03:43
MOžná nebude úplně italská, ale špaldová mouka se dá koupit v prodejnách zdravé výživy. PRodává to třeba Country Life, ale i jiné. V běžných sámoškách (pardon - supermarketech) jí mají jen někde.
mohla bys mi napsat, jak se jmenuje ta italska spaldova mouka? Jestli je na tom pytliku i italsky nazev. Ja mam ve slovniku napsano spelta, orzuola, ale mne to nic nerika. Ja vlastne neznam ani ceskou spaldu! Predem dekuji a ahoj Sona
48 příspěvků 25.1.09 03:43
Noskovičko, zdalipak máte krásný nosík? Takový malý, pikatní a trochu pršáček? Nosík k zulíbání? Uspokojte zvědavost smutného klauna. Špaldová mouka dostala se knám původem ze slunné Itálie, měla by tedy být i na jejích trzích hojně zastoupena. dovolil bych si doporučit hledat pod názvem „farina di spelta“ případně „farina di grano duro“.
Zůstávám uctivým služebníkem.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Sono, mam a dokonca domacu (znamy pestuju spaldu tak dostavam vysluzku
ale nie bielu ale muku spaldovu z celeho zrna.
Bielu muku pouzivam normal kupenu v pytlikoch. Zvacsa ked miesim chlebik alebo
daco take podobne tak davam pomer celozrnej 1:3 bielej (Zero/O). Ale vies, ze sa
tu predava talianska muka vselijaka aj spaldova, kilove pytliky ale je draha,
niekedy ju kupim ked je zlacnenie v Carrefour…hezkej vonavej chladivej
vecer..;-)) 
Ty mas u vas spaldovou mouku? Ja ji neznam. Da se nahradit necim jinym? Diky Sona
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Pridala olivy (pikantne) a slaninky viac. D o b r o t a ..;)))