Recept Francouzská slaninová bábovka

pepicek Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Francouzská slaninová bábovka

Postup

1. Mouku smícháme se solí. Uprostřed vymáčkneme důlek a v něm rozmíchá­me rozdrobené droždí, cukr a 5 lžic mlé­ka. Kvásek necháme 15 min. kynout. 2. Přidáme máslo a zbylé mléko, vmíchá­me vejce. Vypracujeme těsto, přikryjeme je čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 min. kynout. 3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Sla­ninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme dozlatova a necháme vychladnout. Oře­chy posekáme nahrubo. 4. Těsto ještě jednou prohněteme, při tom vmícháme slaninu a ořechy. Těs­tem naplníme vymazanou bábovkovou formu. Necháme ještě jednou vykynout (po okraj formy) a pečeme asi 50 min. 5. Bábovku necháme 10 min. chladnout, poté ji vyklopíme na kuchyňskou mříž­ku, aby zcela vychladla.

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 04.03.03 vloženo
  • 7568x zobrazeno

Čas přípravy

  • viz nĂ­ĹÄ

Počet porcí

  • 20 porcí

Ingredience

  • příprava cca 40 minut kynutí cca 45 minut pečení cca 50 minut
  • 1 kousek asi 200 kcal
  • 500 g bílé špaldové mouky
  • 1 lžička moř­ské soli
  • 40 g droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 300 ml vlahého mléka
  • 150 g tekutého másla
  • 1 vejce
  • 100 g slaniny
  • 30 g vlaš. ořechů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzská slaninová bábovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Francouzská slaninová bábovka

hou
48 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka - noskovičko,

vidíš, vidíš já jsem ti to tak hezky napsal a ty sis mě ani neovšimla. Odkoplas mou poklonu jako použitý pantofel.

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka-noskovice

Soni, nemas za co, krasny vecer a zdravim Umbertaka..;-))

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka-jolana,

ono mi vlastne stacilo pouze popsani pytliku; ta pekna devucha s psenicnym klasem. Ja ji znam jako farina di grano duro. Mne vyvedlo z miry jmeno te mouky. Tak jeste jednou diky, Sona

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka-Noskovice

Presne ako pise Hou, farina di spelta…take pytliky kilove farebne s peknou devuchou a psenicnym klasom.
Hou ma vlastne zachranil, dakujem Hou..:))… ja som uz aj zabudla co je na pytlikoch napisane..proste precitam-pozdava sa mi/vravi mi to nieco- tak kupim (ak ma prijatelnu cenu)..o) ;-) …najdes Soni aj na nete, ja som si klikla pre istotu aj ked som si ista ze ma Hou pravdu a je jej tam plno-akurat tu "moju v tych hezkych pytlicich som nevidela.. :( ..;))

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka - noskovice

MOžná nebude úplně italská, ale špaldová mouka se dá koupit v prodejnách zdravé výživy. PRodává to třeba Country Life, ale i jiné. V běžných sámoškách (pardon - supermarketech) jí mají jen někde.

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka-jolana,

mohla bys mi napsat, jak se jmenuje ta italska spaldova mouka? Jestli je na tom pytliku i italsky nazev. Ja mam ve slovniku napsano spelta, orzuola, ale mne to nic nerika. Ja vlastne neznam ani ceskou spaldu! Predem dekuji a ahoj Sona

hou
48 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka - noskovička

Noskovičko, zdalipak máte krásný nosík? Takový malý, pikatní a trochu pršáček? Nosík k zulíbání? Uspokojte zvědavost smutného klauna. Špaldová mouka dostala se knám původem ze slunné Itálie, měla by tedy být i na jejích trzích hojně zastoupena. dovolil bych si doporučit hledat pod názvem „farina di spelta“ případně „farina di grano duro“.
Zůstávám uctivým služebníkem.

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka

Sono, mam a dokonca domacu (znamy pestuju spaldu tak dostavam vysluzku ;-)) ale nie bielu ale muku spaldovu z celeho zrna. Bielu muku pouzivam normal kupenu v pytlikoch. Zvacsa ked miesim chlebik alebo daco take podobne tak davam pomer celozrnej 1:3 bielej (Zero/O). Ale vies, ze sa tu predava talianska muka vselijaka aj spaldova, kilove pytliky ale je draha, niekedy ju kupim ked je zlacnenie v Carrefour…hezkej vonavej chladivej vecer..;-)) :)))

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka-jolana,

Ty mas u vas spaldovou mouku? Ja ji neznam. Da se nahradit necim jinym? Diky Sona

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka

Pridala olivy (pikantne) a slaninky viac. D o b r o t a ..;)))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz