Recept Francouzská slaninová bábovka

pepicek Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Francouzská slaninová bábovka

Postup

1. Mouku smícháme se solí. Uprostřed vymáčkneme důlek a v něm rozmíchá­me rozdrobené droždí, cukr a 5 lžic mlé­ka. Kvásek necháme 15 min. kynout. 2. Přidáme máslo a zbylé mléko, vmíchá­me vejce. Vypracujeme těsto, přikryjeme je čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 min. kynout. 3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Sla­ninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme dozlatova a necháme vychladnout. Oře­chy posekáme nahrubo. 4. Těsto ještě jednou prohněteme, při tom vmícháme slaninu a ořechy. Těs­tem naplníme vymazanou bábovkovou formu. Necháme ještě jednou vykynout (po okraj formy) a pečeme asi 50 min. 5. Bábovku necháme 10 min. chladnout, poté ji vyklopíme na kuchyňskou mříž­ku, aby zcela vychladla.

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 04.03.03 vloženo
  • 6962x zobrazeno

Čas přípravy

  • viz nĂ­ĹÄ

Počet porcí

  • 20 porcí

Ingredience

  • příprava cca 40 minut kynutí cca 45 minut pečení cca 50 minut
  • 1 kousek asi 200 kcal
  • 500 g bílé špaldové mouky
  • 1 lžička moř­ské soli
  • 40 g droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 300 ml vlahého mléka
  • 150 g tekutého másla
  • 1 vejce
  • 100 g slaniny
  • 30 g vlaš. ořechů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzská slaninová bábovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Francouzská slaninová bábovka

hou
48 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka - noskovičko,

vidíš, vidíš já jsem ti to tak hezky napsal a ty sis mě ani neovšimla. Odkoplas mou poklonu jako použitý pantofel.

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka-noskovice

Soni, nemas za co, krasny vecer a zdravim Umbertaka..;-))

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka-jolana,

ono mi vlastne stacilo pouze popsani pytliku; ta pekna devucha s psenicnym klasem. Ja ji znam jako farina di grano duro. Mne vyvedlo z miry jmeno te mouky. Tak jeste jednou diky, Sona

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka-Noskovice

Presne ako pise Hou, farina di spelta…take pytliky kilove farebne s peknou devuchou a psenicnym klasom.
Hou ma vlastne zachranil, dakujem Hou..:))… ja som uz aj zabudla co je na pytlikoch napisane..proste precitam-pozdava sa mi/vravi mi to nieco- tak kupim (ak ma prijatelnu cenu)..o) ;-) …najdes Soni aj na nete, ja som si klikla pre istotu aj ked som si ista ze ma Hou pravdu a je jej tam plno-akurat tu "moju v tych hezkych pytlicich som nevidela.. :( ..;))

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka - noskovice

MOžná nebude úplně italská, ale špaldová mouka se dá koupit v prodejnách zdravé výživy. PRodává to třeba Country Life, ale i jiné. V běžných sámoškách (pardon - supermarketech) jí mají jen někde.

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka-jolana,

mohla bys mi napsat, jak se jmenuje ta italska spaldova mouka? Jestli je na tom pytliku i italsky nazev. Ja mam ve slovniku napsano spelta, orzuola, ale mne to nic nerika. Ja vlastne neznam ani ceskou spaldu! Predem dekuji a ahoj Sona

hou
48 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka - noskovička

Noskovičko, zdalipak máte krásný nosík? Takový malý, pikatní a trochu pršáček? Nosík k zulíbání? Uspokojte zvědavost smutného klauna. Špaldová mouka dostala se knám původem ze slunné Itálie, měla by tedy být i na jejích trzích hojně zastoupena. dovolil bych si doporučit hledat pod názvem „farina di spelta“ případně „farina di grano duro“.
Zůstávám uctivým služebníkem.

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka

Sono, mam a dokonca domacu (znamy pestuju spaldu tak dostavam vysluzku ;-)) ale nie bielu ale muku spaldovu z celeho zrna. Bielu muku pouzivam normal kupenu v pytlikoch. Zvacsa ked miesim chlebik alebo daco take podobne tak davam pomer celozrnej 1:3 bielej (Zero/O). Ale vies, ze sa tu predava talianska muka vselijaka aj spaldova, kilove pytliky ale je draha, niekedy ju kupim ked je zlacnenie v Carrefour…hezkej vonavej chladivej vecer..;-)) :)))

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka-jolana,

Ty mas u vas spaldovou mouku? Ja ji neznam. Da se nahradit necim jinym? Diky Sona

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzská slaninová bábovka

Pridala olivy (pikantne) a slaninky viac. D o b r o t a ..;)))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz