Recept Francouzská kaštanová zavařenina

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupat kaštany "příprava kašanů":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=7172 . Zalít je vodou tak, aby byly potopené. Přivéct je do varu a vařit je 40min. Slít je a propasírovat přes síto. Zvážit je a přidat tolik cukru, kolik je pyré. Vložit pyré do kastrolu s 6 lžícemi vody na každé kg pyré a přidat 2 tobolky vanilky. Za stálého míchání velice pomalinku pyré vařit. Zavařenina je hotová, když se při míchání odděluje ode dna. Vyjmout tobolky vanilky (mohou se umýt, usušit a vložit do krystalového cukru), a pyré vložit do čistých skleniček s patentním uzávěrem.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 04.12.04 vloženo
  • 5137x zobrazeno

Ingredience

  • 2kg jedlých kaštanů
  • tolik cukru kolik váží kaštanové pyré
  • 1dl=6lžic vody na 1 kg kaštanového pyré
  • 2 tobolky vanilky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzská kaštanová zavařenina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
poldij
15 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzská kaštanová zavařenina.

babi, sterilizuje sa to este, alebo horuce sa to da do poharou a teplotou sa to samo zasterilizuje?
ak sterilizovat, kolko a pri akej teplote? dakujem

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz