Recept Francouzska bageta
Pampeliska191 Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Jedna bageta ma asi 2.875 kJ = 685 cal. Plech poprasime moukou. Mouku prosijeme do misy, uprostred vyhloubime dulek a z drozdi, vody a trochy mouky zadelame kvasek, zaprasime moukou a nechame 15 minut kynout, dokud se na povrchu nezacnou tvorit trhlinky. Mouku osolime a promichame s kvaskem a vypracujeme hladke testo. Misime tak dlouho, az se zacnou na testu tvorit bubliny a testo se nechyta misy. Vypracovane testo poprasime moukou a nechame prikryte kynout v pokojove teplote asi 2 a 1/2 hodiny. Vykynute testo prendame na pomouceny val, rozdelime na 5 dilu, vyvalime dlouhe valce, prendame na plech a na plechu nechame jeste prikryte 15 minut kynout. Troubu vyhrejeme na 250 stupnu. Ostrym nozem nakrojime do kazde bagety sikme zarezy, potreme vlaznou vodou a peceme 35 az 40 minut na druhe pricce odspodu. Na dno trouby postavime ohnivzdornou misku s vodou. Doporucuji po upeceni nekam schovat, nez pripravite k bagetam neco dalsiho, at nedopadnete jako ja. Nez jsem udelala k bagetam vlassky salat, bagety byly snezene. Nebo si pripravte nejdrive to ostatni a teprve delejte bagety. Jsou opravdu moc dobre.
Recept je z kategorií: Pečivo
- 09.07.02 vloženo
- 34507x zobrazeno
Ingredience
- Suroviny na 5 baget:
- 1 kg hladke mouky
- 40 g drozdi
- 3/8 l vlazne vody
- 4 cajove lzicky soli
- mouka na plech
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Francouzska bageta
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Francouzska bageta
1 příspěvek 27.5.10 00:06
v liberci jsem jedl arabský chléb s masovou směsí, ještě ted se sbíhají sliny, když srovnám recept, tak bageta je pita ve válcovém tvaru, ale když se oba povedou tak se jdu zbláznit a fakt to dlouho nevydrží, ps na kilo mouky asi tak 6-7 dl vody a trošku oleje
1 příspěvek 10.4.10 23:48
Ahojky, tak já jsem chtěla bagety vyzkoušet, bohužel jsem ztroskotala hned na začátku. Množství vody mi nechtělo pohltit všechnu mouku, takže jsem postupně přidávala a přidávala… Takže k uvedeným 3/8 l vody jsem přidala další 3 dcl!!! A ruce z hnětění si necítím
Teď čekám na výsledek…
1 příspěvek 19.12.09 05:11
Recept jsem vyzkoušel, bageta je opravdu dobrá. Množství vody je orientační, řídí se kvalitou a vlkostí mouky.Těsto musí být dobře vypracované. Přidáním jiných pří:,–( by se změnil celý charakter výrobku. Křupavost prodloužíme vhodným uskladněním, pečivo nesmí být zadušené, ani nesmí příliš větrat. Příprava je jednoduchá, ale vyžaduje trochu praxe. Pokud se vám nepovedla, není na vině recept.
159 příspěvků 23.3.08 20:29
Ja vzdy koupim vic baget v pekarne a zmrazim je. Kdyz se zmrazi hned jak se prinesou domu a jsou krupave tak se mi opet krupave rozmrazi.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
u nás budou možná gumové, ale ve Francii budou jako kámen
1136 příspěvků 22.3.08 20:30
Snezenko, pokud by se ti povedly prave bagety, pak budou krupat maximalne jeden den, pak budou gumove. Cast mouky muzes nahradit treba moukou spaldovou. Co se tyce vody, tak si take myslim, ze ji je tam na kilo mouky uvedeno malo…
109 příspěvků 25.1.09 03:43
Chtela bych se zeptat: jak dlouho přibližně vydrží čerstvé a křupavé? A pak, lze část bílé mouky nahradit nějakou tou zdravou (typu celozrná a spol.), případně které by byla vhodnější? - Hlavně mi jde o zachování té křupavosti. Děkuji za odpověď.
1075 příspěvků 8.1.03 09:25
Ne neni tady zadna chyba a priste se podepis a hlavne svym jmenem ale nepouzivej jmena jinych. Diky za pochopeni.
Opravdu se použitím této receptury dá vykouzlit chutná, křupavá francouzská bageta? Docela ráda bych zhlédla vypracovávání hladkého těsta až se tvorí bubliny. Prosím, není někde v rozpisu chyba? Celý 1 kg mouky a jen 3/8 l vody??