Recept Francouzska bageta

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jedna bageta ma asi 2.875 kJ = 685 cal. Plech poprasime moukou. Mouku prosijeme do misy, uprostred vyhloubime dulek a z drozdi, vody a trochy mouky zadelame kvasek, zaprasime moukou a nechame 15 minut kynout, dokud se na povrchu nezacnou tvorit trhlinky. Mouku osolime a promichame s kvaskem a vypracujeme hladke testo. Misime tak dlouho, az se zacnou na testu tvorit bubliny a testo se nechyta misy. Vypracovane testo poprasime moukou a nechame prikryte kynout v pokojove teplote asi 2 a 1/2 hodiny. Vykynute testo prendame na pomouceny val, rozdelime na 5 dilu, vyvalime dlouhe valce, prendame na plech a na plechu nechame jeste prikryte 15 minut kynout. Troubu vyhrejeme na 250 stupnu. Ostrym nozem nakrojime do kazde bagety sikme zarezy, potreme vlaznou vodou a peceme 35 az 40 minut na druhe pricce odspodu. Na dno trouby postavime ohnivzdornou misku s vodou. Doporucuji po upeceni nekam schovat, nez pripravite k bagetam neco dalsiho, at nedopadnete jako ja. Nez jsem udelala k bagetam vlassky salat, bagety byly snezene. Nebo si pripravte nejdrive to ostatni a teprve delejte bagety. Jsou opravdu moc dobre.

Recept je z kategorií: Pečivo

Nahlásit recept

  • 09.07.02 vloženo
  • 32568x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny na 5 baget:
  • 1 kg hladke mouky
  • 40 g drozdi
  • 3/8 l vlazne vody
  • 4 cajove lzicky soli
  • mouka na plech

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzska bageta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Francouzska bageta

rv1
1 příspěvek 27.5.10 00:06
Re: Francouzska bageta.

v liberci jsem jedl arabský chléb s masovou směsí, ještě ted se sbíhají sliny, když srovnám recept, tak bageta je pita ve válcovém tvaru, ale když se oba povedou tak se jdu zbláznit a fakt to dlouho nevydrží, ps na kilo mouky asi tak 6-7 dl vody a trošku oleje

ladisa
1 příspěvek 10.4.10 23:48
Re: Francouzska bageta.

Ahojky, tak já jsem chtěla bagety vyzkoušet, bohužel jsem ztroskotala hned na začátku. Množství vody mi nechtělo pohltit všechnu mouku, takže jsem postupně přidávala a přidávala… Takže k uvedeným 3/8 l vody jsem přidala další 3 dcl!!! A ruce z hnětění si necítím :-( Teď čekám na výsledek…

lamnaj
1 příspěvek 19.12.09 05:11
Re: Francouzska bageta.

Recept jsem vyzkoušel, bageta je opravdu dobrá. Množství vody je orientační, řídí se kvalitou a vlkostí mouky.Těsto musí být dobře vypracované. Přidáním jiných pří:,–( by se změnil celý charakter výrobku. Křupavost prodloužíme vhodným uskladněním, pečivo nesmí být zadušené, ani nesmí příliš větrat. Příprava je jednoduchá, ale vyžaduje trochu praxe. Pokud se vám nepovedla, není na vině recept.

spanny
159 příspěvků 23.3.08 20:29
Re: Francouzska bageta.

Ja vzdy koupim vic baget v pekarne a zmrazim je. Kdyz se zmrazi hned jak se prinesou domu a jsou krupave tak se mi opet krupave rozmrazi.

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzska bageta.

u nás budou možná gumové, ale ve Francii budou jako kámen ;-)

buraci
1136 příspěvků 22.3.08 20:30
Re: Francouzska bageta.

Snezenko, pokud by se ti povedly prave bagety, pak budou krupat maximalne jeden den, pak budou gumove. Cast mouky muzes nahradit treba moukou spaldovou. Co se tyce vody, tak si take myslim, ze ji je tam na kilo mouky uvedeno malo…

snezenka
109 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzska bageta.

Chtela bych se zeptat: jak dlouho přibližně vydrží čerstvé a křupavé? A pak, lze část bílé mouky nahradit nějakou tou zdravou (typu celozrná a spol.), případně které by byla vhodnější? - Hlavně mi jde o zachování té křupavosti. Děkuji za odpověď.

Pampeliska191
1075 příspěvků 8.1.03 09:25
Francouzska bageta

Ne neni tady zadna chyba a priste se podepis a hlavne svym jmenem ale nepouzivej jmena jinych. Diky za pochopeni.


Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Dobrou chuť

Opravdu se použitím této receptury dá vykouzlit chutná, křupavá francouzská bageta? Docela ráda bych zhlédla vypracovávání hladkého těsta až se tvorí bubliny. Prosím, není někde v rozpisu chyba? Celý 1 kg mouky a jen 3/8 l vody??

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz