Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z plátků roštěnek ořežeme postranní tuhé blány, 3-4krát nařízneme po okrajích a naklepeme po obou stranách. Po obou stranách je i osolíme a opepříme, na vrchní straně pomažeme dost hořčicí, po obou stranách zaprášíme moukou a rukou zamáčkneme. Na hodně rozehřátém tuku je rychle opečeme po obou stranách a přendáme do papiňáku i s tukem a přípečky po opékání roštěnek. Přidáme nové koření, bobkový list, mírně posolíme a opepříme, dáme masox a zalijeme horkou vodou. Hrnec uzavřeme (pokud děláme v kastrolu, děláme pod pokličkou, občas mícháme a zaléváme) a necháme dělat asi 45 minut. Měkké roštěnky vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně (nebo ve studené vodě a smetanu dáme samostatně), povaříme 6-8 minut a přidáme víno. Na minimu tuku trochu osmažíme na nudličky nakrájenou slaninu, na plátky nakrájené žampióny, přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a hrášek a vše krátce podusíme. Omáčku přecedíme na roštěnky, přidáme podušenou směs, promícháme a ještě chvíli prohřejeme. Nakonec zjemníme lžičkou másla a případně dosolíme.
Recept je z kategorií: Roštěná
houskový knedlík, těstoviny, brambory opečené na sucho v troubě.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Fořtovská roštěná s krémovou omáčkou