Recept Forfahenna/Bagle

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Forfahenna/Bagle

Postup

Portulaku omyjeme, nechame dobre dosucha okapat.
Otrhame listky a mlade byle. Tie hrube nechame -nie su chutne.
Vsetko nasekame na vacsie kusky.

Salat:
1 arabsky chlieb alebo 2 krajce chlenba nakrajame na kocky a bud ich opecieme na oleji do zlatava alebo na sucho v rure.
Vychladnute opecene kocky dame do misy(ak su na sucho kvapneme na ne kusok olivoveho alebo ineho oleja a premiesame).
Pridame narezanu portulaku, na jemno narezanu 1 cibulu, 2-3 paradajky na mansie kocky, osolime podla chuti, ak mame sumac tak pridame 1/2 KL , premiesame, zalejeme citron stavou a este raz premiesame. Ihned podavame.

Privarok /> 1 nasekanu na jemno cibulu oprazime do biela a makka na olivovom alebo inom oleji, pridame 2-3 nasekane struciky cesnaku, osmahneme, k tomu nasekanu na hrubo portulaku, stipku kurkum, 2 narezane na male kusky paradajky,sol, osmahneme , prikryjeme a dodusime do makka. Je to za chvilku hotove. Kto chce zamiesa vajicko ako do leca.
Podavame s chlebom.

Ako napln:
Nasekanu portulaku premiesame s nasekanou cibulou, stipkou kurkumy, solou a stavou z 1/2 citrona. Kto ma sumac prida 1 KL.
Dame do sitka a nechame trosku odtiect poripade trosku vymackame.
Plnime nou kysnute cesto ako satocky , dobre zatvorime a pecieme do zlatava.

Dobru chut!

Dobra je aj len tak otrhana a cerstva prilozena ako salat.

Portulaka ma lahodnu nakyslastu chut podobnu ako stovik.

Na blizkom vychode a v stredomori je to velmi oblubena zelenina, ktora sa aj pestuje a predava.

Forfahenna znamena veselucka..v obdobi postu a na jar je zvlast vitana a obstastni..;-))

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.03.09 vloženo
  • 6456x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2- 1 Kg portulak/srucha zelna/portulaka zeleninova
  • http://jaruna7.bloguje.cz/533042-portulak-srucha-zelna-nenapadny-plevel-i-jarni-zdroj-vitaminu-recepty.php

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

labuznik 29.09.10 12:33

Diskuse k receptu Forfahenna/Bagle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5065 příspěvků 02.08.15 21:43

..salat a zdravy :mavam:
@Manana :hug: :mavam:

 
Manana
1515 příspěvků 28.04.10 03:13
Re: Forfahenna/Bagle - Jolano

konzervovanej najdeš někde tady , o čerstvém nevím, asi jen uzmout z nějaké zahrady. Hodně štěstí!

 
jolana
5065 příspěvků 28.04.10 02:32
Re: Forfahenna/Bagle

Manano, si mi pripomenul ze musim kdesi ulupit nopal o);)

 
Manana
1515 příspěvků 28.04.10 02:02
Re: Forfahenna/Bagle

Dobrý recept na portulák s vepřovým je tady .

 
jolana
5065 příspěvků 28.04.10 01:32
Re: Forfahenna/Bagle

foto ..srucha, portulaka a z nej salat..kupena u zeleninara ;)

 
jolana
5065 příspěvků 17.04.09 22:32
Re: Forfahenna/Bagle

Marianne, Srucha je velmi lahodna. Ja ju mam rada podusenu na cibulke a cesnaku, 1 paradajku na kocky, stipku kurkum, soli a nakoniec kvapku citr.stavu (ked je mladucka tak je prijemne kysela aj bez toho).
Alebo chleba na kocky oprazeny bud nasucho v rure alebo na oleji, na to nasekanu sruchu, paradajku na kocky, cibulu na kocky, sumac, sol, oli.olej a citronovu stavu.Fantasticky salat , ktory sa vola Fettus a v lete v horucavach aj obed…
Mozeme aj nasekat sruchu, ku nej cibulu na kocky, oliv.olej , sol, sumac a citr.stavu , dame do cedniku aby odtekala stava. Zamiesime obycajne kysnute cesto a plnime tasticky. Upecieme do zlatava. Su bozske.
Zdravim, pekny den, vikend a krasnu jar zelam..:))

 
Labužník marianne02
297 příspěvků 17.04.09 21:27
Re: Forfahenna/Bagle

Doma děláme salát ze šruchy zelné - omytou šruchu podusit/spařit, přidat prolisovaný česnek (hodně), ev. citronovou šťávu, olivový olej …a s husto-hustým bílým jogurtem a dobrým chlebem - super delikatesa, jedna z mých nejoblíbenějších…

Alena45 - kdybych bydlela v rozumné vzdálenosti, tak bych ji okamžitě vykupovala v neomezeném množství, až by se stala na Tvé zahradě nedostatkovou rostlinou …

Pěkný recept, zdravím. M. .-)

 
jolana
5065 příspěvků 05.03.09 21:29
Re: Forfahenna/Bagle

o portulake a inych sa mozeme docitat v knihe: Pestovanie a prakticke vyuzitie menej znamych druhov zeleniny-Maria Klenova

 
jolana
5065 příspěvků 05.03.09 21:22
Re: Forfahenna/Bagle-Alena

urob osvetu a predavaj…;-) ..je to lahodna zelenina a zdrava.Tak ak skusis nech chuti..:)

 
alena45
588 příspěvků 05.03.09 19:52
Re: Forfahenna/Bagle

Ja ju mám strašne premnoženú v celej záhrade a fakt sa nedá vykynožiť. No a teraz sa dozviem, že ju môžem jesť ? To mi doma asi nikto neuverí.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz