Recept Fondue Chinois

omanek01 Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Fondue Chinois

Postup

Maso podle potřeby očistíme od všech blan a nakrájíme na co nejtenčí plátky (podobně jako na Carpaccio). Pomůže lehké 'předmražení' v potravinové folii. Nachystáme na talíře podle druhů. Vyrobíme několik různých omáček (curry, hořčicová, tatarská apod.). Namočíme houby do vody. Na sporáku vyrobíme lehký drůbeží bujón (lze i z kostky), přibližně 2x větší množství, než je objem nádoby na fondue. Bujón nalejeme do nádoby na fondue, přidáme něco sojových výhonků a nabobtnalé houby (jsou-li příliš velké, lehce pokrájíme). Na stole přihříváme hořákem. Zbytek bujónu udržujeme na malém plameni teplý. Nanosíme na stůl všechny možné a nemožné omáčky (viz. výše + fantazie), hořčice a kečupy, sterilovanou zeleninu (okurky, houby, cibulky atd.). Otevřeme dobré víno a pozveme ke stolu. Každý si bere kousky masa, napichuje a krátce vaří ve vývaru, pojídá s různými dochucovadly, občas si s masem vyloví i houbu či sojové výhonky. Popíjíme, papáme a diskutujeme - je to takové společenské 'celovečerní' jídlo. Když významně ubude bujónu, hub nebo výhonků, doplníme. Na závěr (až všichni funí) do bujónu na stole rozklepneme vejce, přidáme trochu Sherry, rozmícháme a krátce povaříme. Tento neuvěřitelný vývar podáváme jako zlatý hřeb v malých miskách.

Recept je z kategorií: Fondue

Nahlásit recept

  • 27.06.10 vloženo
  • 9593x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut + průběž

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Maso (cca. po 100 g.)
  • Hovězí svíčková
  • Vepřová panenka
  • Kuřecí nebo krůtí prsa (co nejvyšší)
  • Koňská svíčková (pokud seženete, známe ze Švýcarska a tam to jde)
  • Sojové výhonky
  • Čínské sušené houby (Jidášovo ucho)
  • Čirý vývar
  • 1-2 vejce
  • Sherry

Doporučená příloha

  • Světlé a tmavé pečivo, hranolky, chipsy.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fondue Chinois

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Fondue Chinois

2905
753 příspěvků 28.6.10 11:19
Re: Fondue Chinois

Parádní recept, už jsem ochutnala u známých, jak maso, tak ryby. Nikdo nezafuněl:), bylo spíše pro chuť. Pro 8 lidí losos, panenku, svíčkovou, to aby si vzal hostitel úvěr:) Co se týká přílohy, paní domu nabídla rýži těm, kterým chyběla se slovy, že k této úpravě se pečivo a brambůrky nejlépe hodí. Přílohy vyráběla sama, velmi dobré. Už polykám při vzpomínce na sousto panenky s pikantním brambůrkem… a losos protažený vývarem, kousek položit na brambůrek… hmm, křupnutí, lahodná chuť… A jdu spát, takové týrání chuťových buněk si nezasloužím :))

omanek01
7 příspěvků 27.6.10 16:34
Re: Fondue Chinois

Proč ne. Hlavně aby chutnalo. Díky za doplnění :P

esmeralda
4813 příspěvků 27.6.10 16:29
Re: Fondue Chinois

neboli Hot pot (火鍋), steamboat, Shabu shabu (jap.), Bulgogi (Korea).
Výborný recept. Je to vlasně taková dietnější verze fondue.
Ale jako příloha hranolky nebo pečivo asi ne. Rýže, nudle, tofu!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Houbová smaženice Houbová smaženice
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz