Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Medjo Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V kastrůlku nechat rozpustit čokoládu s máslem, pak promíchat, až se spojí. V misce smíchat cukr a mouku a poté přidat všechna vejce, pořádně promíchat. Pak do těsta přidat čokoládovou směs a smíchat. Do šesti vymazaných a moukou vysypaných formiček rozdělit těsto, péci na 200 stupňů C asi 10 minut. (Bábovičky by neměly být upečeny ani moc ani málo, je nutno je hlídat a vyndat ihned, když "odskočí od kraje formičky" a povrch je pevný:) Pozn.: Střed formiček bude tekutý, vynikající s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou. Jí se jak teplé (lze přihřát v mikrovlnce) tak studené.
Recept je z kategorií: Rychlé moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
18.11.12 22:11
Čokolády dávám stejně, mouky méně (asi 50g) a jen tři vejce. U mě a s mými formičkami 7,5 minuty při 220°C, úspěch zaručen!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Fondant au chocolat (čokoládové bábovičky)
Mam sice ramekiny, ale pouzivam aluminijove formicky ktere jsou k dostani na Amazon.com
Molten Chocolate Cakes © Lucy Schaeffer
Molten Chocolate Cakes
CONTRIBUTED BY JEAN-GEORGES VONGERICHTEN
ACTIVE: 20 MIN
TOTAL TIME: 35 MIN
SERVINGS: MAKES FOUR 6-OUNCE CAKES
FAST
STAFF-FAVORITE
It seems as though every restaurant in America offers a version of this amazing cake created by master chef Jean-Georges Vongerichten. But his supremely rich and chocolaty original is in a class by itself.
slideshow Beautiful Desserts
RELATED RECIPES
Fast Chocolate Desserts Jean-Georges Vongerichten
1 stick (4 ounces) unsalted butter
6 ounces bittersweet chocolate, preferably Valrhona
2 eggs
2 egg yolks
1/4 cup sugar
Pinch of salt
2 tablespoons all-purpose flour
Preheat the oven to 450°. Butter and lightly flour four 6-ounce ramekins. Tap out the excess flour. Set the ramekins on a baking sheet.
In a double boiler, over simmering water, melt the butter with the chocolate. In a medium bowl, beat the eggs with the egg yolks, sugar and salt at high speed until thickened and pale.
Whisk the chocolate until smooth. Quickly fold it into the egg mixture along with the flour. Spoon the batter into the prepared ramekins and bake for 12 minutes, or until the sides of the cakes are firm but the centers are soft. Let the cakes cool in the ramekins for 1 minute, then cover each with an inverted dessert plate. Carefully turn each one over, let stand for 10 seconds and then unmold. Serve immediately.
MAKE AHEAD The batter can be refrigerated for several hours; bring to room temperature before baking.
Toto je originalni recept od vynalezce toho desertu. Neprekladam to, nebot ten recept co tady byl uveden je dostatecny.
Ale pokud by mel nekdo zajem, tak me nechte vedet a ja to prelozim
tak tady je jeste jedna verze
meho oblibeneho receptu … pro porovnani
Americké křehké bábovičky s tekutým středem.
Dekadentní čokoládové mini-dortíčky s tekutým středem.
Křehké čokoládové bochánky
145 příspěvků 25.1.09 03:43
Caramillo, mám je!! Měli kameninové béžové a červené:) Díky za tip.
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Já šla do Lidlu jen rozmenit 2tisicovku na 2. den na autobus, a rozmenila jsem tak, ze mi skoro nic nezbylo:-)
Maji tam ted nejakou akci a v ni nadobi od firmy Ovenproof Dishes (jestli je to teda nazev firmy:-) Formicky jsou to tyhle:
http://i174.photobucket.com/…Brulee01.jpg /> Jedna pani na me koukala jak blazen, kdyz jsem je skladala do kosiku, jak jogurty. 1 par tech formicek byl za 70 Korun, no nekupte to!:-)
145 příspěvků 25.1.09 03:43
Bali, Rachel, ano. Ty formičky mají být kolem 7 cm široké, kameninové, bez zdobených okrajů. V Lidlu bych je doopravdy nehledala:)
Já ujíždím na jednoduchých pokrmech, čas od času dělám něco náročnějšího, ale má představa každodenního vaření jsou 2 suroviny a 15 minut v kuchyni.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Fondant -stálice naší kuchyně. Dají se udělat i TAKTO .
Myslím, že ty zapékací misky budou TYTO
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Ty mi děláš chutě … nejdřív pouštní růže a teď tohle …:o)))))) Já ujíždím na všem, co jen trochu zavání čokoládou
))))))
A ty formičky, jak mají být asi veliké? My tu máme výbornou prodejnu domácích potřeb a dost pravděpodobně by se tam dalo něco sehnat…
145 příspěvků 25.1.09 03:43
Caramillo, a já rok sháněla a zkoušela recepty, abych našla ten správný:) Po formičkách také toužím, kde jsi je sehnala? Zatím používám pudinkové.
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Už 3 roky sháním po maloměstských obchodech kameninové zapékací formičky, teď jsem si je přinesla nadšená z Lidlu a tenhle recept mi jde úplně vhod:-)