Recept Fondant au chocolat (čokoládové bábovičky)

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Fondant au chocolat (čokoládové bábovičky)

Postup

V kastrůlku nechat rozpustit čokoládu s máslem, pak promíchat, až se spojí. V misce smíchat cukr a mouku a poté přidat všechna vejce, pořádně promíchat. Pak do těsta přidat čokoládovou směs a smíchat. Do šesti vymazaných a moukou vysypaných formiček rozdělit těsto, péci na 200 stupňů C asi 10 minut. (Bábovičky by neměly být upečeny ani moc ani málo, je nutno je hlídat a vyndat ihned, když "odskočí od kraje formičky" a povrch je pevný:) Pozn.: Střed formiček bude tekutý, vynikající s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou. Jí se jak teplé (lze přihřát v mikrovlnce) tak studené.

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 18.11.08 vloženo
  • 32040x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 200 g čokolády na vaření
  • 170 g másla
  • 100 g cukru moučky
  • 70 g hladké mouky
  • 5 vajec
  • máslo a mouka na vysypání formiček

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Mlsny_Honzik 18.11.12 22:11

Čokolády dávám stejně, mouky méně (asi 50g) a jen tři vejce. U mě a s mými formičkami 7,5 minuty při 220°C, úspěch zaručen!

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Fondant au chocolat (čokoládové bábovičky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Fondant au chocolat (čokoládové bábovičky)

exczech
299 příspěvků 13.12.19 16:24

Mam sice ramekiny, ale pouzivam aluminijove formicky ktere jsou k dostani na Amazon.com

exczech
299 příspěvků 13.12.19 16:21

Molten Chocolate Cakes © Lucy Schaeffer
Molten Chocolate Cakes
CONTRIBUTED BY JEAN-GEORGES VONGERICHTEN
ACTIVE: 20 MIN
TOTAL TIME: 35 MIN
SERVINGS: MAKES FOUR 6-OUNCE CAKES
FAST
STAFF-FAVORITE
It seems as though every restaurant in America offers a version of this amazing cake created by master chef Jean-Georges Vongerichten. But his supremely rich and chocolaty original is in a class by itself.
slideshow Beautiful Desserts
RELATED RECIPES
Fast Chocolate Desserts Jean-Georges Vongerichten
1 stick (4 ounces) unsalted butter
6 ounces bittersweet chocolate, preferably Valrhona
2 eggs
2 egg yolks
1/4 cup sugar
Pinch of salt
2 tablespoons all-purpose flour
Preheat the oven to 450°. Butter and lightly flour four 6-ounce ramekins. Tap out the excess flour. Set the ramekins on a baking sheet.
In a double boiler, over simmering water, melt the butter with the chocolate. In a medium bowl, beat the eggs with the egg yolks, sugar and salt at high speed until thickened and pale.
Whisk the chocolate until smooth. Quickly fold it into the egg mixture along with the flour. Spoon the batter into the prepared ramekins and bake for 12 minutes, or until the sides of the cakes are firm but the centers are soft. Let the cakes cool in the ramekins for 1 minute, then cover each with an inverted dessert plate. Carefully turn each one over, let stand for 10 seconds and then unmold. Serve immediately.
MAKE AHEAD The batter can be refrigerated for several hours; bring to room temperature before baking.

Toto je originalni recept od vynalezce toho desertu. Neprekladam to, nebot ten recept co tady byl uveden je dostatecny.
Ale pokud by mel nekdo zajem, tak me nechte vedet a ja to prelozim :cert:

Frantiska
927 příspěvků 4.5.09 16:37
Re: Fondant au chocolat
Medjo
145 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Fondant au chocolat

Caramillo, mám je!! Měli kameninové béžové a červené:) Díky za tip.

caramilla
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Fondant au chocolat - formičky

Já šla do Lidlu jen rozmenit 2tisicovku na 2. den na autobus, a rozmenila jsem tak, ze mi skoro nic nezbylo:-)
Maji tam ted nejakou akci a v ni nadobi od firmy Ovenproof Dishes (jestli je to teda nazev firmy:-) Formicky jsou to tyhle:
http://i174.photobucket.com/…Brulee01.jpg /> Jedna pani na me koukala jak blazen, kdyz jsem je skladala do kosiku, jak jogurty. 1 par tech formicek byl za 70 Korun, no nekupte to!:-)

Medjo
145 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Fondant au chocolat

Bali, Rachel, ano. Ty formičky mají být kolem 7 cm široké, kameninové, bez zdobených okrajů. V Lidlu bych je doopravdy nehledala:)
Já ujíždím na jednoduchých pokrmech, čas od času dělám něco náročnějšího, ale má představa každodenního vaření jsou 2 suroviny a 15 minut v kuchyni.

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Fondant au chocolat

Fondant -stálice naší kuchyně. Dají se udělat i TAKTO .
Myslím, že ty zapékací misky budou TYTO ;-)

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Fondant au chocolat - Medjo

Ty mi děláš chutě … nejdřív pouštní růže a teď tohle …:o)))))) Já ujíždím na všem, co jen trochu zavání čokoládou :o))))))
A ty formičky, jak mají být asi veliké? My tu máme výbornou prodejnu domácích potřeb a dost pravděpodobně by se tam dalo něco sehnat…

Medjo
145 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Fondant au chocolat

Caramillo, a já rok sháněla a zkoušela recepty, abych našla ten správný:) Po formičkách také toužím, kde jsi je sehnala? Zatím používám pudinkové.

caramilla
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Fondant au chocolat

Už 3 roky sháním po maloměstských obchodech kameninové zapékací formičky, teď jsem si je přinesla nadšená z Lidlu a tenhle recept mi jde úplně vhod:-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuře na medu Kuře na medu
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz