Recept Foccacia se sýrem

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Foccacia se sýrem

Postup

Z droždí, cukru, 2 lžic mouky a 50 ml vlažné vody připravíme kvásek. V míse promícháme přesátou mouku se solí, přilijeme 150 ml vlažné vody a kvásek a vypracujeme hladké těsto. Nakonec do těsta vpracujeme 2 lžíce oleje a těsto necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu. Polovinu těsta vyválíme asi na 0,5 cm plát a přeneseme na vymazaný, nebo pečícím papírem vyložený plech. Těsto posypeme na drobné kostičky nakrájeným sýrem a posypeme polovinou drcených semínek. Dvoucentimetrový okraj těsta necháme volný a potřeme jej vodou. Celé překryjeme rozválenou druhou polovinou těsta, okraje přitiskneme, aby sýr při pečení nevytékal. Povrch potřeme zbylým olejem a posypeme zbytkem semínek. Povrch celé placky lehce promačkáme tupou stranou nože nebo hranou stěrky do tvaru kosočtverců. /lépe se pak láme :o) / Ještě necháme asi 15 minut kynout, pak pečeme asi 25 minut při teplotě 200°C.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 15.05.06 vloženo
  • 7063x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Ingredience

  • 350 g hrubé mouky
  • 20 g čerstvého nebo 8 g sušeného droždí
  • 1PL cukru
  • 3 PL oliv. oleje
  • 1 KL soli
  • 200 g tvrdého sýra /pecorino,parmazán/
  • 1/2 KL drceného fenyklu
  • olej na vymazání plechu nebo pečící papír

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 25.08.18 22:46

Múku som dala hladkú.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Foccacia se sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Foccacia se sýrem

Jeste jsem se k vyzkouseni nedostala, pekla jsem akorat janovskou focacciu od babi a tam se michala polohruba mouka s hladkou, od te doby jsem tohle michani x krat opakovala vcetne testa na pizzu a vzdy to bylo velice dobre. V italskych kucharkach se u focaccii objevuje mouka nebelena, a tu prave babi doporucuje nahradit tou smesi hladka a polohruba pul na pul.

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Foccacia se sýrem

Ta hrubá mouka se mi zdá opravdu divná. Přivezla jsem si z Itálie originál balenou mouku na foccaciu a pizzu a je to hladká mouka. Jednou jsem dělala pizzu z polohrubé a nedalo se to jíst. Nechce to někdo vyzkoušet? Nerada bych si naběhla, u nás by to nikdo potom asi nesnědl a letělo by to do koše. zdravim odvážlivce a dejte vědět!

buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Foccacia se sýrem

OK, vyzkousim, jsem zvedava:-)

marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Foccacia se sýrem - la.feo

No, není toho mnoho, z 350 g se to sní i s fenyklem, tak to co nejdřív vyzkouším. Tuhle jsem to někde přehnala s provensálským kořením, tak si od něj musím dát přestávku, tak raději ten fenykl. Já to tedy používám hlavně na čaj, když je větrno, tak to taky snad vydržím. A recepty od tebe vždy sedí, tak jsem zvědavá na tohle.

la.fea
94 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Foccacia se sýrem - buraci

vím, že většina italských těst je s hladkoou moukou, ale tady byla opravdu psaná hrubá, tak jsem neprotestovala. Je možné, že to je místo semoliny.

la.fea
94 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Foccacia se sýrem - marmeladka

fenykl je na podporu trávení a má specifickou chuť i vůni - ale experimentům se meze nekladou, já jsem to dělala s fenyklem, ale možná by stálo za zkoušku místo toho dát trochu provensálského koření a dýňová semínka

buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Foccacia se sýrem

la.feo, a ma ta mouka fakt byt hruba? Ja podobne typy testa delam bud s hladkou prip. hladkou s polohrubou pul na pul. S hrubou jsem se jeste nesetkala, ma to nejaky duvod, ze je zde pouzita hruba? Ma to byt misto semoliny? Diky:-)

marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Foccacia se sýrem

To vypadá dobře. La-feo, myslíš že lze nahradit ten fenykl něčím jiným, já ho nějak moc nemusím.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Jahodový pohár Jahodový pohár
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz