Recept Focaccia s bazalkou a syrom Veg

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Focaccia s bazalkou a syrom

Postup

Do misky dame drozdie a zalejeme ho teplou vodou. Dobre premiesame. Postupne pridavame muku zmiesanu s bazalkou, az vypracujeme vlacne, nelepive cesto. Cesto poprasime mukou, zakryjeme kuchynskou utierkou a dame kysnut na teple miesto (bez prievanu). Davam kysnut do vypnutej piecky.

Dobre nakysnute cesto prepracujeme v rukach, rozdelime na 2 bochnicky a rukami vytvarujeme hrubsiu placku. Placky ulozime na plech, ktory som vymastila olejom a poprasila mukou. Kazdu placku posolime (do cesta sol nesla) a pokvapkame olivovym olejom. Prstami sa do placiek zabarame, aby sa olej, sol a cesto spojili, ale uz ich neroztlacame a nenarusame ich hrubku.

Chlieb pecieme v predohriatej rure na 230st., 15 minut (treba si to regulovat podla toho ako pecie rura). Na upecenu focacciu ulozime platkovy syr a nechame odlezat chvilku v este teplej rure, aby sa syr roztopil.

http://ssalonis.blogspot.com/…u-syrom.html


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.12.10 vloženo
  • 5226x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min + kysnutie

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1/2 kg hladkej muky
  • 4 dcl teplej vody (nie horucej)
  • 1 lyzicka suseneho drozdia
  • susena bazalka
  • platkovy syr (Cheddar)
  • olivovy olej
  • sol

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 29.08.11 02:36

Ssalonis, dalo mi práci najít tento recept, co neuložím a má cizí název, špatně dohledávám. Pekla jsem, bohužel jednu složku s fotodokumentací jsem omylem smázla, nevadí, můj chlebík vypadal trochu jinak./máš moc hezké fotky/
Místo bazalky jsem použila libeček a přidala tři stroužky česneku. První pokus z poloviční dávky, pak jsem litovala, byl velmi dobrý. Další pečení bude tuplované, za chvilku budou chladné večery, u trouby se ohřejeme :-) Díky

Diskuse k receptu Focaccia s bazalkou a syrom

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 29.08.11 02:36

Ssalonis, dalo mi práci najít tento recept, co neuložím a má cizí název, špatně dohledávám. Pekla jsem, bohužel jednu složku s fotodokumentací jsem omylem smázla, nevadí, můj chlebík vypadal trochu jinak./máš moc hezké fotky/
Místo bazalky jsem použila libeček a přidala tři stroužky česneku. První pokus z poloviční dávky, pak jsem litovala, byl velmi dobrý. Další pečení bude tuplované, za chvilku budou chladné večery, u trouby se ohřejeme :-) Díky

 
Alis
2617 příspěvků 28.12.10 16:46

V ČR lze koupit sušené drožní nejen od Dr.Oetkera, vyrábí ho například Labeta a i toto se přidává rovnou do mouky.
Recept na tuto focacciu se mi líbí, je úplně jiný, než ty co znám. Takový poměr mouky, droždí a vody je pro mne novinkou. Zatím jsem dělala foccaciu podle velké kuchařské italské encyklopedie, tam je posaný postup na přípravu focaccie z oblasti Ligurie - bez droždí, čistá bílá chlebová placka :-)

 
ssalonis
61 příspěvků 28.12.10 15:14

Dakujem :-) vzdy ma to potesi, ked viem, ze niekomu padnu vhod.

 
glama  28.12.10 15:11

A propo, Ssalonis, má dcera si velmi pochvaluje tvé stránky…je veganka a našla u tebe hodně bezva receptů.. :palec: Takže díky za ni… :-)

 
jaga13
399 příspěvků 28.12.10 14:10

ssalonis, já za tento recept děkuji, líbí se mi..

 
babi
6360 příspěvků 26.12.10 20:21

gmp, susene kvasnice jsou dvoji. Regulerni, aktivni suche, ktere se musi nechat vzejit a potom je lepsi pouzit cerstve, anebo tzv. instantni suche v CR od Dr Oetker a ty se mohou zamichat primo do mouky bez drivejsiho vzejiti. Balicek po
7 g coz je bezne na 1/2 kg mouky.

 
ssalonis
61 příspěvků 25.12.10 18:03

Asi som to mohla do poznamky napisat… zalezi ake drozdie.
Niekedy mam gulockove, ktore treba zalievat vodou a rozpustit, inak sa nerozmusti priamo v muke a zostanu tie gulocky cele a cesto nenakysne. Ak mas pieskove, to sa moze zamiesat do muky.
Ak by nebolo jasne, co presne myslim, napisala som o tom tu http://ssalonis.blogspot.com/…drozdim.html

Příspěvek upraven 25.12.10 v 18:04

 
gmp
1603 příspěvků 25.12.10 17:59

Miško, opětovně krásný recepis.
Má nějaký význam to sušené droždí zalívat vodou? Já ho promíchávám s moukou. Tak se ptám jestli to rychlej kyne, nebo jak či je to šumafuk jestlii tak či tak? :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Karbanátky Karbanátky
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz