Recept Focaccia s bazalkou a syrom Veg

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Focaccia s bazalkou a syrom

Postup

Do misky dame drozdie a zalejeme ho teplou vodou. Dobre premiesame. Postupne pridavame muku zmiesanu s bazalkou, az vypracujeme vlacne, nelepive cesto. Cesto poprasime mukou, zakryjeme kuchynskou utierkou a dame kysnut na teple miesto (bez prievanu). Davam kysnut do vypnutej piecky.

Dobre nakysnute cesto prepracujeme v rukach, rozdelime na 2 bochnicky a rukami vytvarujeme hrubsiu placku. Placky ulozime na plech, ktory som vymastila olejom a poprasila mukou. Kazdu placku posolime (do cesta sol nesla) a pokvapkame olivovym olejom. Prstami sa do placiek zabarame, aby sa olej, sol a cesto spojili, ale uz ich neroztlacame a nenarusame ich hrubku.

Chlieb pecieme v predohriatej rure na 230st., 15 minut (treba si to regulovat podla toho ako pecie rura). Na upecenu focacciu ulozime platkovy syr a nechame odlezat chvilku v este teplej rure, aby sa syr roztopil.

http://ssalonis.blogspot.com/…u-syrom.html

Nahlásit recept

  • 25.12.10 vloženo
  • 5524x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min + kysnutie

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1/2 kg hladkej muky
  • 4 dcl teplej vody (nie horucej)
  • 1 lyzicka suseneho drozdia
  • susena bazalka
  • platkovy syr (Cheddar)
  • olivovy olej
  • sol

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 29.08.11 02:36

Ssalonis, dalo mi práci najít tento recept, co neuložím a má cizí název, špatně dohledávám. Pekla jsem, bohužel jednu složku s fotodokumentací jsem omylem smázla, nevadí, můj chlebík vypadal trochu jinak./máš moc hezké fotky/
Místo bazalky jsem použila libeček a přidala tři stroužky česneku. První pokus z poloviční dávky, pak jsem litovala, byl velmi dobrý. Další pečení bude tuplované, za chvilku budou chladné večery, u trouby se ohřejeme :-) Díky

Diskuse k receptu Focaccia s bazalkou a syrom

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
2905
753 příspěvků 29.08.11 02:36

Ssalonis, dalo mi práci najít tento recept, co neuložím a má cizí název, špatně dohledávám. Pekla jsem, bohužel jednu složku s fotodokumentací jsem omylem smázla, nevadí, můj chlebík vypadal trochu jinak./máš moc hezké fotky/
Místo bazalky jsem použila libeček a přidala tři stroužky česneku. První pokus z poloviční dávky, pak jsem litovala, byl velmi dobrý. Další pečení bude tuplované, za chvilku budou chladné večery, u trouby se ohřejeme :-) Díky

Alis
2617 příspěvků 28.12.10 16:46

V ČR lze koupit sušené drožní nejen od Dr.Oetkera, vyrábí ho například Labeta a i toto se přidává rovnou do mouky.
Recept na tuto focacciu se mi líbí, je úplně jiný, než ty co znám. Takový poměr mouky, droždí a vody je pro mne novinkou. Zatím jsem dělala foccaciu podle velké kuchařské italské encyklopedie, tam je posaný postup na přípravu focaccie z oblasti Ligurie - bez droždí, čistá bílá chlebová placka :-)

ssalonis
61 příspěvků 28.12.10 15:14

Dakujem :-) vzdy ma to potesi, ked viem, ze niekomu padnu vhod.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.12.10 15:11

A propo, Ssalonis, má dcera si velmi pochvaluje tvé stránky…je veganka a našla u tebe hodně bezva receptů.. :palec: Takže díky za ni… :-)

jaga13
399 příspěvků 28.12.10 14:10

ssalonis, já za tento recept děkuji, líbí se mi..

babi
6360 příspěvků 26.12.10 20:21

gmp, susene kvasnice jsou dvoji. Regulerni, aktivni suche, ktere se musi nechat vzejit a potom je lepsi pouzit cerstve, anebo tzv. instantni suche v CR od Dr Oetker a ty se mohou zamichat primo do mouky bez drivejsiho vzejiti. Balicek po
7 g coz je bezne na 1/2 kg mouky.

ssalonis
61 příspěvků 25.12.10 18:03

Asi som to mohla do poznamky napisat… zalezi ake drozdie.
Niekedy mam gulockove, ktore treba zalievat vodou a rozpustit, inak sa nerozmusti priamo v muke a zostanu tie gulocky cele a cesto nenakysne. Ak mas pieskove, to sa moze zamiesat do muky.
Ak by nebolo jasne, co presne myslim, napisala som o tom tu http://ssalonis.blogspot.com/…drozdim.html

Příspěvek upraven 25.12.10 v 18:04

gmp
1603 příspěvků 25.12.10 17:59

Miško, opětovně krásný recepis.
Má nějaký význam to sušené droždí zalívat vodou? Já ho promíchávám s moukou. Tak se ptám jestli to rychlej kyne, nebo jak či je to šumafuk jestlii tak či tak? :lol:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz