Recept Florentýnské polpety

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechny druhy masa umeleme i s cibulí, do mleté směsi přidáme vejce, sůl, pepř, oregano a dokonale promísíme. Tvoříme malé karbanátečky (zploštělé kuličky), které obalujeme v mouce a osmažíme na troše oleje. Odstavíme.
Zeleninu nakrájíme na drobno a v jiném kastrolu na másle osmahneme. Přidáme polpety (karbanátečky), víno, trochu vývaru a bazalku a dusíme v mírném teple asi ¾ hodinky. Pak polpety vyjmeme, šťávu rozmixujeme nebo propasírujeme a polpety vložíme zpět.

Servírujeme s konvičkou citrónové šťávy, každý dle své chuti okyselí (nebo neokyselí).

Recept je z kategorií: Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.12.08 vloženo
  • 4961x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g telecího masa
  • 200 g vepřového (libového) bůčku nebo plecka
  • 100 g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • P PL mouky
  • 50 g másla
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • kousek petržele (kořenové)
  • 1 dl bílého vína
  • hovězí vývar (z kostky)
  • ½ citrónu
  • sůl
  • bílý pepř
  • oregano
  • bazalka

Doporučená příloha

  • široké nudle, jemné noky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Florentýnské polpety

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz