Recept Florentýnské polpety

Alis Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Všechny druhy masa umeleme i s cibulí, do mleté směsi přidáme vejce, sůl, pepř, oregano a dokonale promísíme. Tvoříme malé karbanátečky (zploštělé kuličky), které obalujeme v mouce a osmažíme na troše oleje. Odstavíme. Zeleninu nakrájíme na drobno a v jiném kastrolu na másle osmahneme. Přidáme polpety (karbanátečky), víno, trochu vývaru a bazalku a dusíme v mírném teple asi ¾ hodinky. Pak polpety vyjmeme, šťávu rozmixujeme nebo propasírujeme a polpety vložíme zpět. Servírujeme s konvičkou citrónové šťávy, každý dle své chuti okyselí (nebo neokyselí).

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 02.12.08 vloženo
  • 6168x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g telecího masa
  • 200 g vepřového (libového) bůčku nebo plecka
  • 100 g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • P PL mouky
  • 50 g másla
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • kousek petržele (kořenové)
  • 1 dl bílého vína
  • hovězí vývar (z kostky)
  • ½ citrónu
  • sůl
  • bílý pepř
  • oregano
  • bazalka

Doporučená příloha

  • široké nudle, jemné noky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Florentýnské polpety

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Karbanátky Karbanátky
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz