Recept Florentýnské polpety

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechny druhy masa umeleme i s cibulí, do mleté směsi přidáme vejce, sůl, pepř, oregano a dokonale promísíme. Tvoříme malé karbanátečky (zploštělé kuličky), které obalujeme v mouce a osmažíme na troše oleje. Odstavíme. Zeleninu nakrájíme na drobno a v jiném kastrolu na másle osmahneme. Přidáme polpety (karbanátečky), víno, trochu vývaru a bazalku a dusíme v mírném teple asi ¾ hodinky. Pak polpety vyjmeme, šťávu rozmixujeme nebo propasírujeme a polpety vložíme zpět. Servírujeme s konvičkou citrónové šťávy, každý dle své chuti okyselí (nebo neokyselí).

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 02.12.08 vloženo
  • 5492x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g telecího masa
  • 200 g vepřového (libového) bůčku nebo plecka
  • 100 g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • P PL mouky
  • 50 g másla
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • kousek petržele (kořenové)
  • 1 dl bílého vína
  • hovězí vývar (z kostky)
  • ½ citrónu
  • sůl
  • bílý pepř
  • oregano
  • bazalka

Doporučená příloha

  • široké nudle, jemné noky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Florentýnské polpety

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz