Recept Flíčky s uzeným masem
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Flíčky uvaříme dle návodu na balíčku v trochu osolené vodě, nebo ve vývaru z uzeného masa (jeli příliš slaný, zředíme ho vodou). Zcedíme a necháme vychladnout. V míse si do pěny umícháme máslo s trochou soli, přidáme žloutky a znovu vše umícháme. Pak přidáme studené flíčky, uvařené na drobno nakrájené studené uzené maso a vše promícháme. Naposledy lehce zamícháme tuhý sníh. Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme směsí, urovnáme povrch, zalijeme smetanou a dáme péci do dobře vyhřáté trouby asi na 1/2 hodiny. Upečené vyklopíme na mísu, nebo podáváme přímo v zapékací misce. Ozdobíme petrželkou.
Recept je z kategorií: Těstoviny
- 03.07.02 vloženo
- 27605x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 porce těstovinových flíčků
- 40g másla
- trochu soli
- 2 žloutky
- 300g uzeného masa (ramínko a libovější bůček)
- 2 bílky na sníh
- 20g másla na vymazání
- 20g strouhanky na vysypání
- 1/8l smeteny, nebo mléka
- několik snítek petrželky
Doporučená příloha
Listový salát.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Flíčky s uzeným masem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Flíčky s uzeným masem
@Eja - recept je opravdu skvělý: s tím sněhem u nás premiéra a dala jsem smetanu, určitě takhle budou už asi pokaždé… Taková drobnost, a co to dokáže za zázrak…
S fotkou uvidím, moc se mi do toho nechce - počkáme až někdo přidá lepší, tahle dobrota totiž za vyzkoušení stojí
@Zuzka1973 Zuzko, tenhle recept by si asi fotečku zasloužil…nechtěla bys výjimečně fotku přidat k receptu???
Recept i Tvoje uvaření vypadají velmi jedle
Moc dobrá varianta s tím sněhem - běžně dělám jen s našlehanými celými vejci…
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tyto fleky podle babi dělávám už relativně dlouho (co znám Labužníka) a zatím jsem je oficiálně nepochválila, což nyní činím.. Budou totiž opět zítra, zbylo mi uzené…
- dík za recept. Bona
Co tento recept znám, jiný nerealizuji - důvodem je, mimo jiné, odpor mojí dcery k vejcím, která by byla v pokrmu poznat - a tady je to více o chuti šlehačky, uzeného a těstovin. Chutnají prostě všem.
Babi - i když jsi se již dlouho neobjevila