Recept Flámský pivní hrnec

Nizozemská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Flámský pivní hrnec

Postup

Maso nakrájejte na asi 1 cm silné plátky, cibuli oloupejte a nakrájejte na ctvrtky.
V hrnci rozehrejte máslo a na nem opecte maso do hneda. Snizte teplotu, do hrnce pridejte cibuli a lehce ji opecte (nesmí zhnednout). K masu s cibulí pridejte pivo a tolik vývaru, aby bylo maso zakryto.Vse osolte, opeprete, do hrnce pridejte bouquet garni a cukr. Zakryjte poklickou a nechte pomalu varit asi jednu hodinu. Maso musí být velmi mekké. Z hrnce odstrante bouquet garni.
Podávejte v polévkových miskách nebo v hlubokých talírích. Na dno kazdé misky polozte plátek bílého chleba, potrený horcicí.
Prílohou k tomuto jídlu je bramborová kase.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.02.08 vloženo
  • 4973x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g libového hovezího masa
  • 4-5 cibulí
  • 20 g másla
  • 1 láhev (0,33 l) silného, tmavého piva
  • ca. 2 dl hovezího vývaru
  • bouquet garni z 1 bobkového listu, 1 svazku petrzele (stací jen stonky) a dvou vetvicek tymiánu
  • sul
  • pepr
  • 1 KL cukru
  • 4 plátky bílého chleba
  • horcice

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Flámský pivní hrnec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 04.12.16 21:53

…bude zima bude mraz! daco teple fajnove do briska.. :mavam: :

 
jolana
5064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Flámský pivní hrnec.

Nic moc roboty, vari sa to pomalinky samo, vona bozska, chut rozkosna. Dokonca som dodrzala recept do bodky a do pismena lebo budem mat hladnych pocestnych tak len ohrejem, nalozim a nech si posmaknu na dobrote..;))… ..diky Spisere..:)

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Flámský pivní hrnec.

Moje chuťové buňky mi napovídají, že bude velmi dobré. Cibulka, máslíčko, černé pivo a bylinky, to nebude mít chybu.V nejbližší době tuto laskominku vyzkouším. Opravdu se těším. Libuše.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz