Recept Flámský pivní hrnec

Nizozemská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Flámský pivní hrnec

Postup

Maso nakrájejte na asi 1 cm silné plátky, cibuli oloupejte a nakrájejte na ctvrtky. V hrnci rozehrejte máslo a na nem opecte maso do hneda. Snizte teplotu, do hrnce pridejte cibuli a lehce ji opecte (nesmí zhnednout). K masu s cibulí pridejte pivo a tolik vývaru, aby bylo maso zakryto.Vse osolte, opeprete, do hrnce pridejte bouquet garni a cukr. Zakryjte poklickou a nechte pomalu varit asi jednu hodinu. Maso musí být velmi mekké. Z hrnce odstrante bouquet garni. Podávejte v polévkových miskách nebo v hlubokých talírích. Na dno kazdé misky polozte plátek bílého chleba, potrený horcicí. Prílohou k tomuto jídlu je bramborová kase.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 18.02.08 vloženo
  • 5318x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g libového hovezího masa
  • 4-5 cibulí
  • 20 g másla
  • 1 láhev (0,33 l) silného, tmavého piva
  • ca. 2 dl hovezího vývaru
  • bouquet garni z 1 bobkového listu, 1 svazku petrzele (stací jen stonky) a dvou vetvicek tymiánu
  • sul
  • pepr
  • 1 KL cukru
  • 4 plátky bílého chleba
  • horcice

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Flámský pivní hrnec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 04.12.16 21:53

…bude zima bude mraz! daco teple fajnove do briska.. :mavam: :

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Flámský pivní hrnec.

Nic moc roboty, vari sa to pomalinky samo, vona bozska, chut rozkosna. Dokonca som dodrzala recept do bodky a do pismena lebo budem mat hladnych pocestnych tak len ohrejem, nalozim a nech si posmaknu na dobrote..;))… ..diky Spisere..:)

sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Flámský pivní hrnec.

Moje chuťové buňky mi napovídají, že bude velmi dobré. Cibulka, máslíčko, černé pivo a bylinky, to nebude mít chybu.V nejbližší době tuto laskominku vyzkouším. Opravdu se těším. Libuše.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz