Recept Flambovaný pstruh

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pstruha omyjeme a odřízneme plotve a hlavu.
Do hrnečku si připravíme marinádu: šťávu z jedné limetky nebo citronu,asi lžíci olivového oleje a lžíci nasekaného čerstvého estragonu.Zamícháme a naplníme tímto vntřek ryby.Zbytel vylijeme na rybu a necháme marinovat.Snažte se nacpat do vnitřku ryby hlavně bylinky,při opékání hořknou.Necháme marinovat klidně i přes noc.
Rybu posolíme,vložíme na pánev a zprudka opečeme po obou stranách.Z každé strany asi 2 min.
Nakonec zalijeme asi velkým panákem slivovice a zapálíme.
Podáváme s opékaným bramborem.
Výborně se k tomu hodí bílé víno ( ryzlink vlašský)

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.04.10 vloženo
  • 3267x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • Holandský pstruh (stříbrnice)
  • olivový olej
  • čerstvý estragon
  • limetka nebo citron
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • opečení brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Flambovaný pstruh

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
oldsoft
682 příspěvků 13.04.10 03:32
Re: Flambovaný pstruh

V titulku mého příspěvku je rychlý návrh, jak by možná bylo poněkud výstižnější tento recept pojmenovat, jelikož se namyšleně domnívám, že by to přispělo k orientaci na Labužníku.

 
Rick
1 příspěvek 13.04.10 03:20
Re: pstruh

Ne není to tak hrozné s tou slivovicí,dost se vypálí tím hořením,anebo ji nemám tak silnou.Ale je fakt, že by to šlo i bez.

 
kamilio
551 příspěvků 11.04.10 05:28
Re: pstruh

Myslím, že univerzální alkohol na flambování je teplá vodka. Slivovice má přílíš výraznou chuť, takže silně změní chuť jídla.

 
svato
1416 příspěvků 11.04.10 03:11
Re: pstruh

až na tú slivovicu, radšej by som použila niečo iné, napríklad vínovicu (nepatrím k odporcom slivovice, ale sem sa mi nehodí)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Jahodový pohár Jahodový pohár
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz