Recept Flambovaný ananas s čokoládovou zmrzlinou

okurka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Flambovaný ananas s čokoládovou zmrzlinou

Postup

Ananas: Ananas důkladně oloupeme a pokud možno nakrájíme na stejné kousky. Kdyby nebyl dostatečně sladký, posypeme ho cukrem. Rozinky a zmrzlina: Rozinky necháme nabobtnat v horké sladké vodě. Podle chuti můžeme přidat 1 střik rumu. Vytvarujeme čtyři kopečky zmrzliny a dáme je ještě asi na 5 minut do mrazničky. Flambování: Kousky ananasu a rozinky dáme na hluboké talíře a přidáme 2 kopečky zmrzliny. Rum (má mít pokojovou teplotu) nalijeme na naběračku a – chvilka napětí! – zapálíme. Hořící nalijeme na ananas a ihned podáváme.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 14.04.05 vloženo
  • 6836x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 malý ananas
  • 2 lžíce rozinek
  • 8 cl rumu (54%)
  • čokoládová zmrzlina
  • cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Flambovaný ananas s čokoládovou zmrzlinou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz