Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V míse smíchat kopr, pivo, sójovou omáčku, šťávu z limetky, sůl a pepř. V jiné misce smíchat mouku, maizenu a prášek do pečiva. Opatrně nalít pivní směs do směsi s moukou a vše promíchat. Vložit na 20 minut do chladničky. Rybu osušit ubrouskem a obalit ji v mouce. Vyjmout těstíčko z chladničky a obalit v něm kousky ryby. Postupně je po částech vkládat do horkého oleje a smažit je do zlatova, asi 2 - 3 minuty. Pomocí děrované naběračky je vyjmout a na 2 minuty je osušit na ubrousku. Znovu je vrátit do oleje a dosmažit je na zlatohnědou barvu. Doba smažení se bude lišit podle druhu ryby. Znovu je poskládat na čistý ubrousek a nechat je okapat. Osolit je a opepřit. Ihned je podávat s citrusovými půlměsíčky, Tempura Fries a Aïoli majonézou.
Recept je z kategorií: Filé
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Fish and Chips tentokrát jinak
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Přehlédněte prosím mé zmatení, tenhle obrázek je správný. (Asi fakt už blbnu).
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Teď se dívám, že jsem vložila špatný obrázek. Stalo se to asi tím, že mně dosloužil můj starý počítač a data z jeho hardisku ještě nemám. Jakmile budou, dám to do pořádku. Za toto nedopatření a matení se všem omlouvám.
Hezký večer.
577 příspěvků 25.1.09 03:43
moc jsme si pochutnali! Děkuji za recept a přeji hezký večer!
děkuji Ti za vyzkoušení receptu. Potěšilo mě, že mluvíš o obalení ryby, které nenasáklo množstvím oleje. Momentálně si přesně nepamatuji, kdo vlastně na tento způsob dvojího smažení přišel, ale vím, že ho často používala Julia Child, hlavně na pomfrity, které se pěkně nafouknou. A aïoli místo tradiční tatarské omáčky, také změna…
Dobrou noc!
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, dneska jsme meli tuhle rybicku k veceri a moc jsme si pochutnali. Testicko vytvorilo krasne krehky obal, ktery byl jen minimalne nasakly tukem a nemel tendence ihned navlhnout, prestoze ryba uvnitr byla stavnata. Navic jsem mela dneska stesti na dobre file (z tresky sede) a tak vecere nemela chybu. Tempura Fries jsem bohuzel nedelala, protoze nemame fritovaci hrnec, ale i s obycejnymi opecenymi klinky to bylo dobre. Cesnekova omacka rybu dobre doplnila. Dekuji za recept a preji pekny vecer.