Recept Finský žitný chleba -Hiivaleipa-

Finská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozpustit kvasnice v teplé vodě a rozpustit med, sůl a máslo v horké vodě. Nechat medovou směs vychladnout. Smíchat kvasnice, medovou směs a žitnou mouku dohromady a vypracovat ve vláčné těsto. Přidat pšeničnou mouku a hníst po 10 min., až je elastické. Dát do vymaštěné mísy a několikrát otočit, až je těsto pomaštěné. Přikrýt čistou utěrkou a nechat kynout 60min., až se těsto zdvojnásobí v objemu. Obrátit a nechat dalších 10 min. Připravit dva kulaté bochníky, položit je na dva dobře vymazané plechy. Každý přikrýt utěrkou a nechat nakynout na dvojitý objem (asi 45 min.) Péct v dobře vyhřáté troubě na 200°C po 30min., anebo až chleby zní dutě, když se na ně zaťuká. Potřít rozpuštěným máslem.

Recept je z kategorií: Domácí chléb

Nahlásit recept

  • 21.05.02 vloženo
  • 16067x zobrazeno

Ingredience

  • 25 g (2 lžičky) kvasnic
  • 3 lžíce teplé vody
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky soli
  • 50 g másla
  • 1 hrnek (250 ml) horké vody
  • 250 g žitné mouky
  • 150 pšeničné mouky
  • rozpuštěné máslo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Finský žitný chleba -Hiivaleipa-

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz