Recept Filety z platýse

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Filety z platýse

Postup

1. Rybu omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťá­vou a okořeníme. Mrkev oloupeme a nahrubo nastrou­háme. Cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu krátce podusíme na rozehřátém másle, osolíme a opepříme. Rybí filety vložíme na zeleninu, přlijeme víno a pod poklicí na slabém ohni vaříme 8 -10 min. 2. Platýse vyjmeme a udržujeme teplého. K zelenině při­dáme smetanu a vaříme do zhoustnutí. Vmícháme opra­né, osušené a posekané bylinky.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 02.01.03 vloženo
  • 7956x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 260 kcal, 1090 kj, 26 g bílkovin, 8 g tuků, 13 g sacharidů
  • 600 g filet z platýse
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 400 g mrkve
  • 1 svazek pórkových cibulek
  • 1 lžíce másla
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 150 ml smetany
  • směs bylinek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filety z platýse

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz