Recept Filé z platýse v listovém testě
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Listové těsto necháme rozmrazit. Kousky ryby omyjeme a osušíme. Smícháme citronovou šťávu, kerblík, worcesterskou omáčku a estragon. Ve směsi marinujeme platýse 30 minut. 2. Cibuli posekáme a osmahneme na másle. Kysané zelí nadrobno pokrájíme a spolu s bobkovým listem, celým pepřem, jalovčinkami, cukrem a vínem přidáme k cibuli. Dusíme 40 minut. Poté slijeme a necháme vychladnout. 3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plátky listového těsta rozválíme, polovinu poklademe zelím a navrch obložíme rybou. Zakryjeme zbylou polovinou plátků, přimáčkneme a potřeme žloutkem. Těstové taštičky rozložíme na plech pokrytý papírem na pečení. Pečeme v troubě zhruba 20 minut dozlatova.
Recept je z kategorií: Ryby
- 09.09.03 vloženo
- 4412x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu 22 g bílkovin, 44 g tuků, 36 g sacharidů
- 400 g mraženého listového těsta (v plátcích)
- 400 g filé z platýse
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžíce posekaného kerblíku nebo petrželky
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce posekaného estragonu
- 1 cibule
- 4 lžíce másla
- 240 g kysaného zelí
- 1 bobkový list
- 8 zrnek pepře
- 3 jalovčinky
- 1 lžíce cukru
- 100 ml bílého vína
- 1 žloutek
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Filé z platýse v listovém testě
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Filé z platýse v listovém testě