Recept Filé z okouníka zapečené ve strouhance

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Filé z okouníka zapečené ve strouhance

Postup

1. Filety omyjeme, osolíme a opepříme. Krátce je opečeme v rozehřátém oleji po obou stranách a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme do más­lem vymazané zapékací formy. Cibuli a česnek nadrobno posekáme, smícháme s hořčicí, ital­ským kořením a pepřem a touto směsí fílety po­třeme. 2. Rajčata omyjeme a odstraníme stopky. Moz­zarellu necháme okapat. Rajčata a sýr nakrájíme na plátky a střídavě taškovitě rozložíme na filety. 3. Troubu předehřejeme na 220 °C. Rozpustíme zbylé máslo a vmícháme do něho strouhanku a krutony. Hmotu rozdělíme na plátky rajčat a mozzarelly. Zapékáme v troubě asi 10 min.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 21.12.01 vloženo
  • 4192x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 filety z okouníka moř­ského (asi po 150 g)
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 60 g másla
  • 2 lžíce citro­nové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžičky středně ostré hořčice
  • 2 lžičky italské kořenicí směsi
  • 2 rajčata
  • 1 mozzarella (asi 125 g)
  • 60 g strouhanky
  • 1 lžíce bylinkových krutonů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filé z okouníka zapečené ve strouhance

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz