Recept Filé z matjesa

bedla Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Matjesy namočíme na 1 - 2 hodiny do vody, vyjmeme, necháme dobře okapat a nakrájíme na kousky velké asi 2 cm. Do mísy vložíme oloupanou a pokrájenou na půlkolečka cibuli, pokrouhané nahrubo okurky (nebo nakrájená jablíčka), přidáme smetanu ke šlehání, ocet, hořčičná zrnka a pepř. Nakonec vložíme pokrájené plátky matjesa. Opatrně promícháme, přikryjeme potravinovou folií a necháme 24 hodin v lednici marinovat. Velmi dobrou přílohou jsou brambory vařené ve slupce, zelené fazolky se slaninou nebo pečené brambory. Zdroj: německá Kuchařka

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 13.07.06 vloženo
  • 4543x zobrazeno

Ingredience

  • 6 plátků matjesa
  • na smetanovou omáčku:
  • 200 g cibule
  • 2 sladkokyselé okurky
  • 375 ml smetany ke šlehání
  • 4 - 5 PL 8% octa
  • 1 PL hořčičných zrnek
  • 8 zrnek pepře
  • pokud chceme změnu...místo okurek přidáme 2 oloupaná jablíčka bez jadřince, pokrájená na kousky.

Doporučená příloha

  • každý podle chuti…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filé z matjesa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Cuketové placky Cuketové placky
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz