Recept Filé z matjesa

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Matjesy namočíme na 1 - 2 hodiny do vody, vyjmeme, necháme dobře okapat a nakrájíme na kousky velké asi 2 cm. Do mísy vložíme oloupanou a pokrájenou na půlkolečka cibuli, pokrouhané nahrubo okurky (nebo nakrájená jablíčka), přidáme smetanu ke šlehání, ocet, hořčičná zrnka a pepř. Nakonec vložíme pokrájené plátky matjesa. Opatrně promícháme, přikryjeme potravinovou folií a necháme 24 hodin v lednici marinovat. Velmi dobrou přílohou jsou brambory vařené ve slupce, zelené fazolky se slaninou nebo pečené brambory. Zdroj: německá Kuchařka

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 13.07.06 vloženo
  • 3847x zobrazeno

Ingredience

  • 6 plátků matjesa
  • na smetanovou omáčku:
  • 200 g cibule
  • 2 sladkokyselé okurky
  • 375 ml smetany ke šlehání
  • 4 - 5 PL 8% octa
  • 1 PL hořčičných zrnek
  • 8 zrnek pepře
  • pokud chceme změnu...místo okurek přidáme 2 oloupaná jablíčka bez jadřince, pokrájená na kousky.

Doporučená příloha

  • každý podle chuti…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filé z matjesa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Ořechový koláč Ořechový koláč
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz