Recept Filé z lososa

aneb Filé z lososa se zeleninou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Filé z lososa

Postup

1. Filé omyjeme, osušíme a rozkrájíme na 8 porcí. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Citron a limetu omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Rybu osolíme, pokapeme medovinou a obložíme citronem, limetou a cibulí. Dáme 30 min. rozležet. 2. Mrkev a cukety očistíme a omyjeme. Škrabkou na brambory je naloupeme na tenké proužky. 3 min. je povaříme a poté opečeme na rozehřátém másle (za stálého potřásání pánví). 3. Lososa vyjmeme z nálevu, osušíme a na oleji opékáme asi 4 min. po obou stranách. Opepříme a vyjmeme z pánve. Nálev a citronovou šťávu při­dáme k vypečené šťávě a ohřejeme. Osolíme a opepříme. Porce ryby upravíme na talíři se zele­ninou a šťávou, ozdobíme kaviárem a koprem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 09.02.02 vloženo
  • 11269x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg filé z lososa
  • 1 cibule
  • 1 citron a limeta (chem. neošetř.)
  • sůl
  • 6 lžic medoviny
  • 750 g mrkve
  • 2 - 3 cukety
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • bílý pepř
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • kaviár a kopr na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filé z lososa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz