Recept Filé v nádivce

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rybu pokapeme citrónem, osolíme a necháme chvíli odležet. Pak ji obalíme v mouce a na rozehřátém oleji z jedné strany osmažíme. Obrátíme ji a na osmaženou sranu naneseme nádivku. Rybu pečeme při mírné teplotě v troubě, až se nádivka propeče a zezlátne. Příprava nádivky : Rohlíky pokrájíme, zalijeme vodou a necháme nasát. Pak je vymačkáme, dáme do mísy a přidáme žloutky, hrášek, nasekané žampióny, nudličky slaniny, koření, rozetřený česnek, bylinky, rozehřáté máslo a sůl. Do promíchané směsi lehce zapracujeme ušlehaný sníh z bílků. Zdroj : kalendář "Česká kuchyně 2008"

Recept je z kategorií: Filé

Nahlásit recept

  • 17.02.08 vloženo
  • 2554x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce rybího filé
  • 1 citrón
  • sůl
  • hladká mouka na obalení
  • olej
  • Nádivka:
  • 2 rohlíky
  • 1 šálek vody
  • 2 vejce
  • po 2 lžících hrášku a sterilovaných žampiónů
  • 4 plátky anglické slaniny
  • po špetce pepře, muškátového květu a papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce zelených bylinek
  • 2 lžíce másla
  • sůl

Doporučená příloha

  • vařené brambory a zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filé v nádivce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz