Recept Filé v nádivce

Polda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rybu pokapeme citrónem, osolíme a necháme chvíli odležet. Pak ji obalíme v mouce a na rozehřátém oleji z jedné strany osmažíme. Obrátíme ji a na osmaženou sranu naneseme nádivku. Rybu pečeme při mírné teplotě v troubě, až se nádivka propeče a zezlátne. Příprava nádivky : Rohlíky pokrájíme, zalijeme vodou a necháme nasát. Pak je vymačkáme, dáme do mísy a přidáme žloutky, hrášek, nasekané žampióny, nudličky slaniny, koření, rozetřený česnek, bylinky, rozehřáté máslo a sůl. Do promíchané směsi lehce zapracujeme ušlehaný sníh z bílků. Zdroj : kalendář "Česká kuchyně 2008"

Recept je z kategorií: Filé

Nahlásit recept

  • 17.02.08 vloženo
  • 2984x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce rybího filé
  • 1 citrón
  • sůl
  • hladká mouka na obalení
  • olej
  • Nádivka:
  • 2 rohlíky
  • 1 šálek vody
  • 2 vejce
  • po 2 lžících hrášku a sterilovaných žampiónů
  • 4 plátky anglické slaniny
  • po špetce pepře, muškátového květu a papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce zelených bylinek
  • 2 lžíce másla
  • sůl

Doporučená příloha

  • vařené brambory a zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filé v nádivce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz