Recept Filé s jablky na smetaně

bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Porce file osolíme, pocitronujeme, jednu stranu obalíme v polohrubé mouce a vložíme do větší pánve do rozpáleného másla obalenou stranou v mouce. Po opečení obou stran, filé vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, necháme zpěnit. Přidáme na plátky nakrájená jablka, podlejeme smetanou a dusíme doměkka. Před koncem přidáme karí koření a osmažené porce filé. Nebo kari koření vynecháme a na talíři porce filé ozdobíme brusinkovým kompotem. Zdroj: H. Voláková

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 05.06.07 vloženo
  • 3095x zobrazeno

Ingredience

  • 4 ks filé (jiné se u nás již nedá sehnat)
  • citronová šťáva
  • sůl
  • polohrubá mouka na obalení file
  • máslo na opečení file
  • 2 menší cibule
  • 2 jablka - oloupaná a nakrájená na plátky
  • smetana podle chuti
  • špetka kari koření
  • sekaná petrželka nebo pažitka
  • nebo vynechat kari a bylinky a zdobit brusinkovým kompotem.

Doporučená příloha

  • nechám na Vás

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filé s jablky na smetaně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz