Recept Filé po středomořsku s olivami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Filé po středomořsku s olivami

Postup

1. Filé omyjeme a osušíme. Citrony vymačkáme, štávou rybu pokapeme a necháme rozležet asi 30 min. Rýži vaříme asi 40 min. v osolené vodě. 2. Šalotku a česnek oloupeme a posekáme. Pór­kové cibulky a tymián omyjeme a nadrobno pokrájíme. Rajčata oloupeme a rozkrájíme na kostky, olivy na kolečka. Rozehřejeme olej a nej­prve na něm opečeme šalotku a česnek, pozdě­ji přidáme pórkové cibulky, olivy, tymián a rajčata. Osolíme a opepříme. 3. Přidáme rybu i s citronovou šťávou a vše podusíme asi 15 min. Filé rozdělíme na talíře, obložíme rýží a zeleninou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 07.10.03 vloženo
  • 6369x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 400 kcal, 1670 kJ, 28 g bílkovin, 14 g tuků, 42 g sacharidů
  • 600 g tresčího filé
  • 2 citrony
  • 200 g rýže natural
  • sůl
  • 4 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek pórkových cibulek
  • 1-2 snítky tymiánu
  • 4 masitá rajčata
  • 2 lžíce černých oliv
  • 4 lžíce oleje
  • mletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filé po středomořsku s olivami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz