Recept Filé po dánsku (rychlé a chutné)

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rybí filé podusíme do poloměkka. Do smetany rozmícháme mouku, lžičku pikantní hořčice, osolíme a svaříme na hustý krém. Do vychladlého krému vmícháme nastrouhaný sýr a drobně nasekanou petrželovou nať. Do tukem vymazané zapékací mísy položíme na dno plátky vajec uvařených natvrdo. Na ně dáme nakrájené filé a vše zalijeme smetanovým krémem. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Příloha: vařené brambory, hranolky, bílé pečivo Recept mám od kamaradky, je jednoduchý, rychlý a dobrý. I když v receptu je psáno filé pokrájet, já je dávám na vrstvu vajíček celé (předem podušené). Jako příloha nám nejvíce chutnají brambory zabalené v alobalu a upečené v troubě. Je možno dle libosti přidat rybí koření nebo bylinky.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 21.02.04 vloženo
  • 10708x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 300-400 g rybího filé
  • 100 g sýra (Eidam, Bochník)
  • 4 vejce (uvařená natvrdo)
  • 40 g tuku (máslo, Rama)
  • 20 g hladké mouky
  • 1/4 l sladké smetany
  • hořčice, sůl, petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filé po dánsku (rychlé a chutné)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Filé po dánsku (rychlé a chutné)

ewa
600 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Filé po dánsku (rychlé a chutné)

K dnešnímu obědu jsem uvařila místo filé pangase po dánsku. Bylo to moc dobré, jen příště použiju asi nějaký výraznější sýr místo eidamu, nejspíš nivu. Nebo aspoň půl na půl.
Pampeliško, děkuju.

Labužník klimka02
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Filé po dánsku (rychlé a chutné)

Děkuji za výborný recept, všem moc chutnal, vylepšila jsem ještě přidáním chilli
papričkou, syn i manžel si opravdu velmi pochutnali. Děkuji Vám

Aussie
45 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Filé po dánsku (rychlé a chutné)

Díky, Pampeliško, moc jsme si pochutnali! S novými brambůrky a brokolicí ještě „nakřupavo“. Měla jsem jenom zbytek filé, možná tak poloviční dávku než co je v receptu (tak jsem ho nakrájela aby „vyšlo“), ale bylo to perfektní. Ode dneška budu šidit a dělat takhle jednoduše bešamelovou omáčku. A už se těším, jak tu sýrovou omáčkou použiji „po anglicku“ na polití vařeného květáku.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz