Recept Filé po brazilsku

Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Filé po brazilsku

Postup

1. Filé omyjeme a osušíme. Česnek a koriandr na­drobno posekáme a smícháme s limetovou šťávou, solí a pepřem. Směsi potřeme rybu zevnitř i zevně, zabalíme do fólie a necháme asi 2 hodiny rozležet. 2. Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme semen. Cibuli oloupeme. Papriku a feferonky omyjeme a očistíme. Vše nadrobno pokrájíme, opečeme na oleji a trochu podusíme. Vmícháme posekanou petrželku, omáčku osolíme a opepříme. 3. Filé vyjmeme z fólie a na dostatečném množ­ství sójového oleje smažíme po každé straně asi 8 min. Rozdělíme na talíře s omáčkou. Můžeme ozdobit plátky kmety a sekanými lístky koriandru.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 04.03.03 vloženo
  • 8449x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 460 kcal, 47 g bílkovin, 24 g tuků, 11 g sacharidů
  • 1,2 kg filé z tresky
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1/2 svazku koriandru
  • šťáva z 1 limety
  • sůl
  • pepř
  • 4 rajčata
  • 2 cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1-2 feferonky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 svazku sekané petrželky
  • sójový olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filé po brazilsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz