Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Mezitím najemno nakrájíme sardelky i cibuli a nastrouháme citrónovou kůru. Promícháme a vzniklou směs zpěníme na pánvi na rozpuštěném másle. Porce ryby osolíme, vložíme na máslo s cibulkou, zasypeme sekanou petrželkou a osmažíme. Téměř hotové zalijeme smetanou a při mírné teplotě pod pokličkou podusíme. V polovině dušení maso opatrně obrátíme. Je-li v závěru omáčka moc řídká, dodusíme bez pokličky.
Recept je z kategorií: Filé
vařené nebo šťouchané brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Filé na sardelkách (dvojí rybí chuť)
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Další příklad jednoduchosti a nádhery…klasika s těmi nejlepšími surovinami. Máslo a ryba, lepší spojení nenaleznete, ale já bych osobně ještě přidal drcený kmín. Eja jistě v tomto bodě souhlasí. Tento recept prokombinuji. Jednou dám sardelky a po druhé česnek…