Recept Fialkové "halaszlé

Labužník jandule02 Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vykostěné filety z ryb nakrájíme na menší kousky, které zprudka na másle opečeme ve větším kastrole. Pak je vyjmeme, na máslo dáme nakrájené houby, fazolky a papriku, trochu orestujeme, přidáme nakrájená loupaná rajčata (v tomto případě není na místě nahradit protlakem nebo kečupem), opět trochu orestujeme, přidáme sůl a koření, zalijeme vývarem, přidáme smetanu a vrátíme tam opečené kousky ryb a přidáme očištěné a překrájené vnitřnosti. Zlehka probubláváme, houstneme a zapouštíme chutě. Nakonec zavaříme buď domácí nudle nebo flíčky (ne mnoho) asi tak hrst. Místo těstovin můžeme do hotové polévky pouze přidat osmaženou houstičku. Na zjemnění můžeme nakonec přidat ještě oříšek syrového másla. Podáváme s jemně nasekanou zelenou petrželkou. Pozn. Vím, že se to původní Halaszle podobá jen vzdáleně, ale i tato variace je zajímavá a chutná.

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů

Nahlásit recept

  • 31.10.07 vloženo
  • 7960x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500 g ryby (bez kostí) + vnitřnosti (nemusí být)
  • 300 g čirůvky fialové
  • 100 g zelených fazolek
  • 4 loupaná rajčata
  • 1 paprika
  • 50 g máslo
  • 250 ml smetany
  • 750 ml vývaru (může být jakýkoli - rybí, zeleninový, kuřecí)
  • sůl, pepř, paprika sladká i pálivá
  • nudle

Doporučená příloha

  • lžíce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fialkové "halaszlé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Fialkové "halaszlé

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Fialkové

Halászlé si dala do úvodzoviek, takže je to v pohode…A keďže je tam rybie mäso a huby a samé skvelé veci, určite je to aj výborné! Ešte by som tam zakomponovala cibuľu, akosi sa mi tam žiada k tej paprike a paradajke…
Už som dávno nevarila halászlé, mám ho aj ja medzi svojimi receptami. Tak najbližšie vyskúšam asi s hlivou, čírovku nezbieram a teraz ani nerastie. Ale potom nebude fialkové…
Zdravím!
a.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz