Recept Fialkové "halaszlé

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vykostěné filety z ryb nakrájíme na menší kousky, které zprudka na másle opečeme ve větším kastrole. Pak je vyjmeme, na máslo dáme nakrájené houby, fazolky a papriku, trochu orestujeme, přidáme nakrájená loupaná rajčata (v tomto případě není na místě nahradit protlakem nebo kečupem), opět trochu orestujeme, přidáme sůl a koření, zalijeme vývarem, přidáme smetanu a vrátíme tam opečené kousky ryb a přidáme očištěné a překrájené vnitřnosti. Zlehka probubláváme, houstneme a zapouštíme chutě. Nakonec zavaříme buď domácí nudle nebo flíčky (ne mnoho) asi tak hrst. Místo těstovin můžeme do hotové polévky pouze přidat osmaženou houstičku. Na zjemnění můžeme nakonec přidat ještě oříšek syrového másla. Podáváme s jemně nasekanou zelenou petrželkou. Pozn. Vím, že se to původní Halaszle podobá jen vzdáleně, ale i tato variace je zajímavá a chutná.

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů

Nahlásit recept

  • 31.10.07 vloženo
  • 6626x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500 g ryby (bez kostí) + vnitřnosti (nemusí být)
  • 300 g čirůvky fialové
  • 100 g zelených fazolek
  • 4 loupaná rajčata
  • 1 paprika
  • 50 g máslo
  • 250 ml smetany
  • 750 ml vývaru (může být jakýkoli - rybí, zeleninový, kuřecí)
  • sůl, pepř, paprika sladká i pálivá
  • nudle

Doporučená příloha

  • lžíce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fialkové "halaszlé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Fialkové "halaszlé

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Fialkové

Halászlé si dala do úvodzoviek, takže je to v pohode…A keďže je tam rybie mäso a huby a samé skvelé veci, určite je to aj výborné! Ešte by som tam zakomponovala cibuľu, akosi sa mi tam žiada k tej paprike a paradajke…
Už som dávno nevarila halászlé, mám ho aj ja medzi svojimi receptami. Tak najbližšie vyskúšam asi s hlivou, čírovku nezbieram a teraz ani nerastie. Ale potom nebude fialkové…
Zdravím!
a.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Květáková polévka Květáková polévka
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz