Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nasekanu cibulu osolime, kapneme na nu trosinku oleja a zmiesame so sumac (ak mame). Zmiesame vsetky ingrediencie dokopy a na koniec zamiesame opeceny chlebik. Ak chceme pokapeme este oliv. olejom (podla chuti). Osolime ak treba. Podavame ihned. V letnych horucavach vhodne len tak ako vydatny obed ci vecera, vhodne ku grilovanemu masku... Dobru chut ! Tip:mozeme pridat aj zeleny sekany koriander -moc chutne a mimochodom zeleny koriander precistuje a je dobry na tvorbu krvi ... takisto s nasekanym spenatom akurat sa vynecha zeleny petrzlen.. ...v postate mozete experimentovat ako chcete. Zaklad je daka zelena nasekana zelenina, chlebik, paradajky a citron len stavu nemusi sa krajat..
Recept je z kategorií: Saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Fettush-Fattoush salat s cizrnou
5068 příspěvků 6.6.08 12:23
Esme to je ono… dakujeem..:))..teraz uz som to uz nasla aj cesky…
http://botany.cz/…ca-oleracea/
…oberame/olamujeme listky s tenkymi stonkami… varit/dusit vela neni treba, staci chvilku..poprazit cibulku s nasekanym cesnakom, hodit na hrubo nasekanu portulaku, mozno pridat paradajku na kocky, stipku kurkuma,stipku sumac( korenie ani nemusime ), trochu osmahnut a je to..mozeme pokapat oliv.olejom a citron.stavou… ..do hociakych salatov surovu alebo salat z nej samotnej..ak mate moznost ochutnajte, stoji za to..
V sredomori a na blizkom vychode velmi oblubena az tak, ze sa pestuje-dostat ju normal aj v zeleninarstvach…proste lahodka..;))
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Holky, ja som asi mimo - tento kvietok sa dá jesť? Teda komplet kvet s bylkou a lístkami? Je to také nízke, plazivé s masitými lístkami? A kvety viacerých farieb?Doma sme to mali skoro ako plevel, vysemenilo sa to samé…teda ak je to ono…
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
tato rostlina se pěstovala i v Čechách a říkalo se jí Portulaka.
5068 příspěvků 6.6.08 11:11
na original tettush sa dava tato rastlinka…
http://en.wikipedia.org/…aca_oleracea
prelozena je len do polstiny…
..mohli ste sa s nou stretnut v Grecku, kde je tiez velmi oblubena do salatov, len tak alebo aj podusena na cibulke a cesnaku…je trochu nakysla a fantasticky chutna..hladala som slovensky a cesky ako sa vola ci sa vyskytuje ale nenasla bohuzial..mozno niekto vie… velmi chutna okrem toho ze je zdrava..
5068 příspěvků 8.9.07 04:18
…dakujem..som rada, ze chutilo..pekny vikend
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Salát výborný, pita chlebík jsem okořenila zatarem, velká dobrota, opravdu. Děkuji za recept. M.
Papaja i Esmeralda mají pěkné foto tohoto salátu.:-)
2904 příspěvků 24.7.07 18:19
ja maso nemusim, vydrzim bez neho dost dlho, ale potom potom dostanem abstak a nabehnem do chladnicky a hadzem do seba uherak, udenu klobasu, oravsku slaninu a pod. A predsavzatia o zdravej vyzive su v haji…(esteze netusim, aky mam cholesterol)
K tomuto salatu toho masa nebolo vela - zvysky peceneho veproveho od nedele…
A zdravim Jolanu!
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
masem se nedá nic zkazit.
Myslím že by do toho mohl přijít ještě koriandr a máta.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
je to skvelé a osviežujúce v teplých dňoch! Pretože mám masožravcov, jedli k tomu studené pečené maso a prikusovali hrianky - topinky. Tie som nezamiešala do šalátu…
311 příspěvků 25.1.09 03:43
teda to vypadá moc dobře, a jak tak koukám tak vyzkouším, všechno mám doma - mňam, mňam
5068 příspěvků 23.7.07 17:18
Som rada, ze chutilo…dik Papajo. Pekny den…
Salát jsme vyzkoušeli TARGET = _new a je báječný. To už jsem ostatně věděla při čtení receptu. Na tuhle kuchyni mám prostě úchylku
P.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
myslím si že by se dal použít i tmavý český chleba. A ani nemusí být čerstvý, ba naopak, starší se bude lépe krájet a lépe opékat.
5068 příspěvků 20.7.07 15:10
Svata pravda Esme…dobrota z mala. Myslim ze kto nema pita chlebik alebo turecky kludne si moze osmahnut aj ten nas chlebik na kocky. V letnych horucavach to je plnohodnotne, zdrave a chutne jedlo a rychle navyse.

Zlati, dobru chut
Pekny den
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
tenhle salátek také miluji. Používám na něj turecký chleba. Je až neuvěřitelné jaká dobrota se dá udělat s pár základních surovin.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
mám uloženo a rajčata zkusím nahradit (nejíme je) nebo budou muset být na moc jemno, to se uvidí. Dám vědět a hezký večer.
5068 příspěvků 20.7.07 04:42
Sumac je sumah. Fatoush ma kazdy ten svoj recept…ak si date do google alebo yahoo vyhodi vam pomerne dost receptov (pre lepsiu predstavu)..dobru chut
„Sumac“ je sumah? Jinak určitě vyzkoušíme a po neděli dám vědět. Krása…
P.