Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Předehřát troubu na 200°C. Odříznout stonky a vyčistit semínka z paprik. Dávat pozor, aby se papričky neporušily. Smíchat ingredience pro marinádu. V misce pomocí vidličky rozmačkat sýr a smíchat ho s olejem do hladka. Přidat pálivou papričku, petrželku, sůl a pepř a zamíchat. Směsí opatrně naplnit papričky asi tak 1 cm od jejich vršku. Nepřeplnit je. Nahoru vmáčknout kousek rajčete, aby sýr při pečení nevytíkal. Přiklopit odříznutým stonkem. Papřičky trochu potřít olejem a péct je asi 20 minut. Ještě teplé papričky zalít marinádou a nechat je po několik hodin uležet před podáváním. Podávat s teplou pitou. TIP: Papričky se mohou podávat teplé, nebo okapané studené. Feta sýr, který je z ovčího mléka se může nahradit sýrem Halloumi, nebo Telemes, který je však z kravského mléka. Feta sýr je hodně slaný sýr a proto je dobré jej namočit do studené vody, aby se nějaká sůl vyluhovala. Skladujete-li Feta sýr v chladničce, je dobré jej ponořit do mléka, aby neoschnul. Mléko mimo jiné odstraní část soli.Takto vydrží až 3 měsíce, ale není dobré ho zmazit.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Fetou nadívané papričky