Recept Fešák Max - jak ho dělám já

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Fešák Max - jak ho dělám já

Postup

Strammer Max je jednoduché německé jídlo, ve kterém je vždy dole chléb a nahoře sázené vejce. V prostřední vrstvě je řada možností( šunka, salám, pečené maso, slanina a to nakrájené na plátky, kostičky atd). Pstupným vývojem jsem došel k této variantě: na talíř položím topinku opečenou nasucho v opékači, na ni dám plátek šunky a navrch sesunu z pánvičky velmi opatrně usmažené volské oko (žloutek musí být tekutý) a to i s veškerým olivovým olejem. Osolím a okořením paprikou. Oleje není mnoho a zmizí v té suché topince, hlavně nesmí být přehřátý, nebo dokonce spálený. Výhodné je použít pánvičku s titanovým povrchem, na které je možno volské oko udělat při nízké teplotě, aniž by se vejce přichytilo.

Recept je z kategorií: Snídaně

Nahlásit recept

  • 02.03.08 vloženo
  • 5779x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 krajíc chleba
  • 50 g šunky
  • 1 vejce
  • sůl
  • špetka pálivé papriky
  • trocha olivového oleje

Doporučená příloha

  • zeleninová obloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 02.06.12 08:33

Tohle je snídaně, která člověka postaví na nohy!

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Fešák Max - jak ho dělám já

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz