Recept Fešák Max - jak ho dělám já

parles Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Fešák Max - jak ho dělám já

Postup

Strammer Max je jednoduché německé jídlo, ve kterém je vždy dole chléb a nahoře sázené vejce. V prostřední vrstvě je řada možností( šunka, salám, pečené maso, slanina a to nakrájené na plátky, kostičky atd). Pstupným vývojem jsem došel k této variantě: na talíř položím topinku opečenou nasucho v opékači, na ni dám plátek šunky a navrch sesunu z pánvičky velmi opatrně usmažené volské oko (žloutek musí být tekutý) a to i s veškerým olivovým olejem. Osolím a okořením paprikou. Oleje není mnoho a zmizí v té suché topince, hlavně nesmí být přehřátý, nebo dokonce spálený. Výhodné je použít pánvičku s titanovým povrchem, na které je možno volské oko udělat při nízké teplotě, aniž by se vejce přichytilo.

Recept je z kategorií: Snídaně

Nahlásit recept

  • 02.03.08 vloženo
  • 7120x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 krajíc chleba
  • 50 g šunky
  • 1 vejce
  • sůl
  • špetka pálivé papriky
  • trocha olivového oleje

Doporučená příloha

  • zeleninová obloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 2.6.12 08:33

Tohle je snídaně, která člověka postaví na nohy!

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Fešák Max - jak ho dělám já

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz