Recept Fešák Max - jak ho dělám já

parles Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Fešák Max - jak ho dělám já

Postup

Strammer Max je jednoduché německé jídlo, ve kterém je vždy dole chléb a nahoře sázené vejce. V prostřední vrstvě je řada možností( šunka, salám, pečené maso, slanina a to nakrájené na plátky, kostičky atd). Pstupným vývojem jsem došel k této variantě: na talíř položím topinku opečenou nasucho v opékači, na ni dám plátek šunky a navrch sesunu z pánvičky velmi opatrně usmažené volské oko (žloutek musí být tekutý) a to i s veškerým olivovým olejem. Osolím a okořením paprikou. Oleje není mnoho a zmizí v té suché topince, hlavně nesmí být přehřátý, nebo dokonce spálený. Výhodné je použít pánvičku s titanovým povrchem, na které je možno volské oko udělat při nízké teplotě, aniž by se vejce přichytilo.

Recept je z kategorií: Snídaně

Nahlásit recept

  • 02.03.08 vloženo
  • 6435x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 krajíc chleba
  • 50 g šunky
  • 1 vejce
  • sůl
  • špetka pálivé papriky
  • trocha olivového oleje

Doporučená příloha

  • zeleninová obloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 2.6.12 08:33

Tohle je snídaně, která člověka postaví na nohy!

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Fešák Max - jak ho dělám já

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Houbová smaženice Houbová smaženice
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz