Recept Fešák Max - jak ho dělám já

parles Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Fešák Max - jak ho dělám já

Postup

Strammer Max je jednoduché německé jídlo, ve kterém je vždy dole chléb a nahoře sázené vejce. V prostřední vrstvě je řada možností( šunka, salám, pečené maso, slanina a to nakrájené na plátky, kostičky atd). Pstupným vývojem jsem došel k této variantě: na talíř položím topinku opečenou nasucho v opékači, na ni dám plátek šunky a navrch sesunu z pánvičky velmi opatrně usmažené volské oko (žloutek musí být tekutý) a to i s veškerým olivovým olejem. Osolím a okořením paprikou. Oleje není mnoho a zmizí v té suché topince, hlavně nesmí být přehřátý, nebo dokonce spálený. Výhodné je použít pánvičku s titanovým povrchem, na které je možno volské oko udělat při nízké teplotě, aniž by se vejce přichytilo.

Recept je z kategorií: Snídaně

Nahlásit recept

  • 02.03.08 vloženo
  • 6622x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 krajíc chleba
  • 50 g šunky
  • 1 vejce
  • sůl
  • špetka pálivé papriky
  • trocha olivového oleje

Doporučená příloha

  • zeleninová obloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 2.6.12 08:33

Tohle je snídaně, která člověka postaví na nohy!

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Fešák Max - jak ho dělám já

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz