Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Fenykl omyjeme, zelenou nať odřízneme, najemno nasekáme a dáme stranou. Bulvy rozpůlíme a nakrájíme na nudličky. 2. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky. Na pánvi rozehřejeme olej a fenykl na něm na mírném ohni opečeme. Přidáme cibuli a opékáme dalších pět min. Česnek prolisujeme do fenyklu. 3. Rajčata omyjeme a dvě nakrájíme na osminky, zbylé dvě na kostičky a s polovinou tymiánu, petrželkou a trochou sekané fenyklové natě přidáme do pánve. Prikryté dusíme 5 min. 4. Ochutíme citronovou šťávou a pepřem, osolíme. Na dušenou zeleninu položíme osminky rajčat a krátce ohřejeme. Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme sekanou fenyklovou natí a tymiánem.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
24.6.18 14:29
Příloha k minutkové roštěné, výborná kombinace.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Fenykl s červenou cibulí
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Už pomaloučku ty rajčata přidávám.. semo támo nakrájená na úplně neviditelné kousky (aby se nám nedělalo no „nedobře“), zbavená těch zrníček a toho takového… brr.
U vás je vlastně teď den, tak ať je hezký.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
já bych ta rajčata prostě vynechala.
Podobný fenyklový salát jsem už několikrát dělala. Trik je asi v tom nakrájet fenykl na téměř průhledné plátky.
Apropos, já zase vynechávám tymián který mi nechutná. Každý má jiné chutě.
Dobrou chuť.
137 příspěvků 25.1.09 03:43
uzasna lahoda, k tomu bagetka a vinko…
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Ráda bych nahradila rajčata nějakou jinou zeleninou. Poradí někdo, kdo nejí rajské jako já?