Recept Feijoada - Černá fazolačka Pra

Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Feijoada - Černá fazolačka

Úvod

Pred cestou bolo treba vycistit ladnicku od vsetkych udenim a masa a tento Brazilsky recept je na to perfektny. Povodny recept pouzival susene solene maso „carne seca“ a je vela pribehov ze je to povodne jedlo otrokov. V sucastnosti jedno z najpopularnejsich jedal v Brazilli ale pouziva vela miestnych ingrediencii. Mimo Braziliu je modifikovany aj domorodcami zijucimi vonku napriklad nakladane slane, susene maso „carne seca“ nahradadzaju „corned beef“ alebo vacsina surovin sa nahradza udeninamy ale jedna surovina musi ostat povodna a to je cierna fazula.

Postup

1-Ciernu fazulu dame vecer namocit. Vodu zlejeme a oplachneme niekolko krat. Dame varit do polomakka.

2-Vsetko maso a klobasy nakrajame na velmi hrubo a dame varit, je dobre pri vareni vymenit vodu aj 2× , hlavne ked sa pouziva nakladane hovadzie corned beef. Varime do polomakka.

3-Poolouvarene maso a klobasy vyberieme z vody. Na oleji si dame oprazit nakrajanu prerastenu slaninu, pridame nakajanu cibulu a cesnak, pridame maso a klobasy a oprazime vsetko a premiesame cca 5 minut.

4-Zoberieme tak 5-7 lyzic ciernej fazule a roztlacime ju na drobno (na miesto zahustenia) a vmiesame. Pridame predvarene oprazene maso a klobasy, ochutime bobkovym listom, lyzicou octa, a kdo chce dacym stiplavym my sme dali varit susene chilli. Podlejeme vodou a vsetko spolu varime aspon dalsiu hodinu na nizkom plameni. Vysledok by mal mat kremovu konzistenciu.

5-Serviruje sa s ryzou a platkami pomarancov, trochou dusenej zeleniny „couve a mineira“ da sa nahradit podusenym spenatom s cesnakom.

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 29.05.11 vloženo
  • 5265x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod

Ingredience

  • 500 g corned beef - nakladane (hovädzie)
  • 500 g bravcove rebierka
  • 500 g chorizo
  • 500 g udena klobasa
  • 500 g bravčová udená krkovička
  • 500 g cierna fazula
  • 300 g slanina údená prerastená
  • 1 cibula nasekaná vacsia
  • 3 struciky cesnak
  • olej olivovy
  • sol, mleté čierne korenie
  • 1 chilli susene
  • bobkovy list
  • ocot

Doporučená příloha

  • ryza

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Feijoada - Černá fazolačka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Bento
794 příspěvků 29.05.11 07:39

Tento recept kdo umi tak umi , da sa robit aj v jednom hrnci .Ja som si netrufal a isiel som na istotu v dvoch hrncoch plus som nemal taky velky na zaciatok.
Na tento recept je tolko variant ze to nie je ani pravda , nam ho podavali pred 30 rokmi v Afrike jedol som ho aj v Spanielsku. Je to asi jeden z prvych globalnych historickych receptov kde Portugalsky namornici a Africky otroci plus miestny obyvatelia vytvorili tento zaujmavy velmi „vyzivny“ recept.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Štika na smetaně Štika na smetaně
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz