Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pred cestou bolo treba vycistit ladnicku od vsetkych udenim a masa a tento Brazilsky recept je na to perfektny. Povodny recept pouzival susene solene maso „carne seca“ a je vela pribehov ze je to povodne jedlo otrokov. V sucastnosti jedno z najpopularnejsich jedal v Brazilli ale pouziva vela miestnych ingrediencii. Mimo Braziliu je modifikovany aj domorodcami zijucimi vonku napriklad nakladane slane, susene maso „carne seca“ nahradadzaju „corned beef“ alebo vacsina surovin sa nahradza udeninamy ale jedna surovina musi ostat povodna a to je cierna fazula.
1-Ciernu fazulu dame vecer namocit. Vodu zlejeme a oplachneme niekolko krat. Dame varit do polomakka. 2-Vsetko maso a klobasy nakrajame na velmi hrubo a dame varit, je dobre pri vareni vymenit vodu aj 2x , hlavne ked sa pouziva nakladane hovadzie corned beef. Varime do polomakka. 3-Poolouvarene maso a klobasy vyberieme z vody. Na oleji si dame oprazit nakrajanu prerastenu slaninu, pridame nakajanu cibulu a cesnak, pridame maso a klobasy a oprazime vsetko a premiesame cca 5 minut. 4-Zoberieme tak 5-7 lyzic ciernej fazule a roztlacime ju na drobno (na miesto zahustenia) a vmiesame. Pridame predvarene oprazene maso a klobasy, ochutime bobkovym listom, lyzicou octa, a kdo chce dacym stiplavym my sme dali varit susene chilli. Podlejeme vodou a vsetko spolu varime aspon dalsiu hodinu na nizkom plameni. Vysledok by mal mat kremovu konzistenciu. 5-Serviruje sa s ryzou a platkami pomarancov, trochou dusenej zeleniny "couve a mineira" da sa nahradit podusenym spenatom s cesnakom.
Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky
ryza
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Feijoada - Černá fazolačka
Tento recept kdo umi tak umi , da sa robit aj v jednom hrnci .Ja som si netrufal a isiel som na istotu v dvoch hrncoch plus som nemal taky velky na zaciatok.
Na tento recept je tolko variant ze to nie je ani pravda , nam ho podavali pred 30 rokmi v Afrike jedol som ho aj v Spanielsku. Je to asi jeden z prvych globalnych historickych receptov kde Portugalsky namornici a Africky otroci plus miestny obyvatelia vytvorili tento zaujmavy velmi „vyzivny“ recept.