Recept Fazolové maso

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Trochu jako guláš, trochu jako Chilli con carne bez kečepu a protlaku.

Postup

Den předem namočené fazole uvaříme, přidáme bobkový list, saturejku, půl moka lžičky sody bicarbony a vaříme do měkka. Solíme, až jsou fazole poloměkké.

Mezitím na slanině zpěníme cibuli, přidáme maso nakrájené přibližně na velikost fazolí, přidámě papriku, chilli, osolíme a dusíme doměkka, podléváme vývarem z fazolí.

Přibližně jednu hrst fazolí rozmixujeme. Smícháme hotové maso, fazole a rozmixovanou směs. Dochutíme tmavým octem balzamico, utřeným česnekem.

Recept je z kategorií: Drůbež Hlavní jídlo Krůta či krocan Maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.12.12 vloženo
  • 2054x zobrazeno

Ingredience

  • fazole velké tmavé (nejlépe máslové)
  • krůtí maso ze stehna
  • bobkový list
  • saturejka
  • soda
  • paprika mletá sladká
  • chilli
  • cibule
  • slanina
  • česnek
  • sůl
  • ocet balzamico

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fazolové maso

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 10.12.12 14:23

Stejko, víte, Vy jste asi špatně pochopila smysl těchto stránek, jsou veřejné a vaše recepty, pokud se komukoli nezdají, může je i okomentovat - pokud si chcete vytvořit vlastní kuchařku, zkuste už jinde doporučené vareni.cz nebo si to psát sama pro sebe ve vlastním PC ve wordu či excelu (běžný papírový sešit si pro staromódnost netroufám doporučit, ale v případě výpadku proudu nebo připojení je nejjistější), existují snad i nějaké speciální „kuchařské“ nebo „receptové“ programy, pohledejte.

 
stejka
3 příspěvky 10.12.12 13:09

Vím, už jsem se s tím setkala, tak právě proto ta má rekace, jak jsem již psala jsem nová přidala jsem si pouhé čtyři recepty a hned na dva od Casina nějaká krika a ještě k tomu ne k receptu samotému. Navíc jsem si bláhová myslela, že příspěvky by měli být o tom jak se dá recept vylepšit a podobně.

 
Eja
3811 příspěvků 10.12.12 11:11

Stejka, ať čtu jak čtu, tak v Casinově reakci na recept není vůbec nic o tom, že je recept špatný, a ani ani náznak nějakého útoku na Vás…žádné popichování v tom nevidím…( to vypadá od Casina jinak :mrgreen: )

 
stejka
3 příspěvky 09.12.12 16:49

Omlouvám se ta reakce, patřila jinému adresátovi.(Casino) Trošičku jsem se zamotala do příspěvků. Na Labu jsem od října a toto je můj asi čtvrtý recept, který jsem vložila. Chtěla jsem si zavést svou vlastní kuchařku, do které si budu zapisovat recepty a případně přejímat a zkoušet jiné, netušila jsem, že mé recepty musí být jedinečné, dokonalé. Nechápu, když najdu recept, který mě neosloví, no tak jdu hledat druhý, že bych si to musela s tím, kdo ten méně dokonalý recept napsal hned vyřizovat, nad tím jen kroutím hlavou. Mimochodem dala jsem si trochu práce a receptů bez udaných poměrů jsem našla dost. Navíc pokud budu péct buchtu poměr surovin je fakt dost důležitý, ale pokud chci smíchat fazole a maso? No holt jednou to bude víc masové a jednou víc fazolové

 
gmp
1603 příspěvků 09.12.12 13:08
-

Děvče, jsem si jist, že pláčeš dobře, ale nad špatnym hrobem. Jsi na Labu dost dlouho abys věděla, že recepis bez poměru surovin je recepis na dvě věci. A co se týče neziskovek, věř mi že o práci s postiženými mám větší pojem než všichni neziskovci dohromady. A bez dotací…

 
stejka
3 příspěvky 09.12.12 09:52
casino

Ano, je to Chilli con carne pro mého muže, který nesnáší rajčata v jiné formě než jen syrová a vcelku. A protože jsem si všimla dost nekompromisních poznámek na téma chilli con carne (a zřejmě tušíte od koho) raději jsem si to nazvala po svém. Ani to se na Labu nemůže?
a co se týká Vašeho dotazu co má můj nick znanemat, dovoluji si vám připomenout Váš citat z Vašeho profilu: NESNAŽTE SE TEXTY PSÁT TAK, ABY TO BYLO ZAJÍMAVÉ PRO VAŠE NEJBLIŽŠÍ ČI PŘÁTELE. PIŠTE TAK, ABY TO BYLO ZAJÍMAVÉ PRO VÁS.(Sergej Lukjaněnko)“ A tuším, že jsem Vám již jednou psala, že si vlastně píšu svoji kuchařku, abych měla recepty po ruce. Takže prosím nechte mě na pokoji, nic zlého jsem Vám neudělala, za opsaný recept na bramborovou guglu bez citace autora jsem se omluvila a chybu napravila. Toto byl mnou upravený recept na chilli con carne, kterému chybí podstatná ingredience a to je ten protlak, tak proto jsem si jej nazvala po svém. Jest-li se tak moc nudíte, měla bych pro Vás návrh pracuji v jedné neziskovce, která pomáhá potřebný a opravdu vždy uvítáme pomoc dobrovolníků. Nechcete se také poohlédnout po nějaké takové ve vašem okolí, určitě by to bylo užitečnější než vaše popichování.

 
gmp
1603 příspěvků 08.12.12 23:17
-

… a mnoho - li surovin, Mě je jasné, že přiměřeně, leč jaká je zde nastolena přiměřenost?

 
casino
4466 příspěvků 08.12.12 13:25
Hihi, "Trochu jako guláš"...

…a přidat četvereček čokolády, tak je to trochu jako „Chilli con carne“ :)
No, nakonec i bez tý čokolády je to hodně jako „Chilli con carne“ :mrgreen:

Mimo mísu"
stejka, nevím co váš nick znamená, ale vždy když na něj narazím, tak začnu slinit, ba skoro slintat :oops: :) :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz