Recept Fazolové lusky s perníkem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nakrájené fazolové lusky dáme vařit, posolíme, přidáme kousek citronové kůry, bobkový list, nové koření, a skořici (asi celou). Perník namočíme do zředěného octa a rozkvedláme (v orig.receptu napsáno rozšprundlujeme) s trochou mouky. Touto kašičkou zahustíme uvařené fazolky. Přikyselíme a osladíme dle chuti. Ku hovězímu masu výborné. Takto lze připraviti i luštěniny: fazole, hrách,čočku. *** Recept jsem našla v prastarém deníčku mé maminky. Množství ingrediencí tam není uvedeno a já ho také zatím nezkoušela, tak se nezlobte. Dokonce si ani nepamatuji, že by se doma něco takového vařilo. Možná, že ani recept není český - maminka vařila, pokud vím, českou, moravskou, polskou, slovenskou, maďarskou a také ukrajinskou kuchyni (učila m.j. i na Podkarpatské Rusi). Pokud někdo ten recept zná, připište, prosím, komentář a já gramáže doplním.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 26.01.06 vloženo
  • 3467x zobrazeno

Ingredience

  • fazolové lusky (mohou asi být i zmrazené)
  • perník
  • bobkový list
  • kousek citronové kůry
  • sůl
  • cukr
  • nové koření
  • skořice
  • ocet
  • trocha mouky na zahuštění

Doporučená příloha

  • asi to hovězí maso a brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fazolové lusky s perníkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Fazolové lusky s perníkem

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Fazolové lusky s perníkem

Hledaje pojem skořice (abych se náhodou v receptu, který jsem zrovna psal, neopakoval), objevil jsem recept tento; zdá se mi zajímavý a hodný vyzkoušení (zelené fazolky jsou pro mé chuťové buňky velmi přijatelné a ta kombinace příchutí může být příjemná). Akorát že já bych si to nejspíše zkusil vychutnat jako hlavní jídlo pouze s vařeným bramborem, bez masa (nic proti masu, jde mi o vyzkoušení chutí v jejich jednoduchém půvabu).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz