Recept Fazolová pomazánka - Smalec z fasoli

(Hodnoceno 1x) Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Fazolová pomazánka -  Smalec z fasoli

Postup

Fazole opláchnu, zaliju vodou a nechám je brát lázeň – nejlépe přes noc. Tady v kuchařce paní Kejřové jsem našel recepis na vaření fazolí: „Dáme je do hrnku, vařící vodou polijeme, uvnitř pokličkou zatížíme, aby se nevařily ob zrno, a vaříme za občasného zatřepání hrnkem asi 2 – 3 hodiny.
Na konci varu, fazole osolím. Měkkým fazolím sundám kabátek, jde to snadno a rychle, jako když se loupou spařené mandle. Obrané fazole umixuju ponorným mixerem, pro lepší mix přidám trochu teplé vody cca 3 Pl.
Jemně pokrájenou cibuli osmahnu na oleji do růžova. Přidám fazolovou hmotu, ¼ sklenky vody, na jemných očkách postrouhaný jablko, 2 PL oleje, pořádně promíchám a vrátím na plotnu, redukuju vodu do zhoustnutí. Nacpu do sklinek, zaliju olejem, vychladlé zavřu a strčim do ledničky.
Třeba se někdy najde dobrovolník, kerej to sní.
Doufejme.

Recept je z kategorií: Luštěniny Pomazánky Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.10.14 vloženo
  • 4692x zobrazeno

Ingredience

  • Składniki:
  • 1 sklenka suchých bílých fazolí
  • ¼ jablka
  • 2 – 3 cibule
  • 4 – 5 PL oleje na smažení
  • 2 PL oleje na zalití
  • ¼ sklenky vlažné vody
  • Sůl, pepř, mletou papriku, trochu majeránku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 18.10.14 23:01

Je dobrá :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Fazolová pomazánka - Smalec z fasoli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Alis
2617 příspěvků 19.10.14 20:17

Já si nemůžu pomoct, ale vařit bílé fazole, bílé máslové fazole 3 hodiny? To z nich bude kaše. Neumím si představit, jak je sloupneš…

Sloupnout fazole jsem zkoušela několikrát, ale buď mi zůstala v ruce polovina slupky nebo druhá polovina s fazolí. Asi jsem nešikovná, asi je to jako se ztracenými vejci, vždycky se mi ztratí :D

 
daduuja
1139 příspěvků 16.10.14 14:56

@gmp tvůj komentář vyvolal - Já si létám, já se vznáším… myslím, že tam dál bylo nadzvukovou rychlostí, tak aby ses snad uvázal šňůrkou :-)

Půlku udělám podle tebe a půlku podle babi, dám vědít :mavam:

 
gmp
1603 příspěvků 16.10.14 10:46

@daduuja mi to povidej, já jich v záchvatu pýchy nasypal do hrnce celej pytlik a nýčko mám fazolovej tejden, pokud se to neprotáhne na dvoutýden a dále. :|

 
jolana
5065 příspěvků 15.10.14 23:27

..smalec z pasuli moze byt dobry ale to ako ich uvarit:.."Dáme je do hrnku, vařící vodou polijeme, uvnitř pokličkou zatížíme, aby se nevařily ob zrno, a vaříme za občasného zatřepání hrnkem asi 2 – 3 hodiny.
To je na medailu! :palec:
PS:jedna salka fazule denen znizuje zly cholesterol v krvi!

 
daduuja
1139 příspěvků 15.10.14 14:01

Geempé, tak jsem namočila 250g velkých bílých, jestli mi to kluci nebudou, tak ti to pošlu :P

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz