Recept Fazolová pomazánka - Smalec z fasoli

(Hodnoceno 1x) Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Fazolová pomazánka -  Smalec z fasoli

Postup

Fazole opláchnu, zaliju vodou a nechám je brát lázeň – nejlépe přes noc. Tady v kuchařce paní Kejřové jsem našel recepis na vaření fazolí: „Dáme je do hrnku, vařící vodou polijeme, uvnitř pokličkou zatížíme, aby se nevařily ob zrno, a vaříme za občasného zatřepání hrnkem asi 2 – 3 hodiny.
Na konci varu, fazole osolím. Měkkým fazolím sundám kabátek, jde to snadno a rychle, jako když se loupou spařené mandle. Obrané fazole umixuju ponorným mixerem, pro lepší mix přidám trochu teplé vody cca 3 Pl.
Jemně pokrájenou cibuli osmahnu na oleji do růžova. Přidám fazolovou hmotu, ¼ sklenky vody, na jemných očkách postrouhaný jablko, 2 PL oleje, pořádně promíchám a vrátím na plotnu, redukuju vodu do zhoustnutí. Nacpu do sklinek, zaliju olejem, vychladlé zavřu a strčim do ledničky.
Třeba se někdy najde dobrovolník, kerej to sní.
Doufejme.

Recept je z kategorií: Luštěniny Pomazánky Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.10.14 vloženo
  • 4591x zobrazeno

Ingredience

  • Składniki:
  • 1 sklenka suchých bílých fazolí
  • ¼ jablka
  • 2 – 3 cibule
  • 4 – 5 PL oleje na smažení
  • 2 PL oleje na zalití
  • ¼ sklenky vlažné vody
  • Sůl, pepř, mletou papriku, trochu majeránku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 18.10.14 23:01

Je dobrá :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Fazolová pomazánka - Smalec z fasoli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Alis
2617 příspěvků 19.10.14 20:17

Já si nemůžu pomoct, ale vařit bílé fazole, bílé máslové fazole 3 hodiny? To z nich bude kaše. Neumím si představit, jak je sloupneš…

Sloupnout fazole jsem zkoušela několikrát, ale buď mi zůstala v ruce polovina slupky nebo druhá polovina s fazolí. Asi jsem nešikovná, asi je to jako se ztracenými vejci, vždycky se mi ztratí :D

 
daduuja
1139 příspěvků 16.10.14 14:56

@gmp tvůj komentář vyvolal - Já si létám, já se vznáším… myslím, že tam dál bylo nadzvukovou rychlostí, tak aby ses snad uvázal šňůrkou :-)

Půlku udělám podle tebe a půlku podle babi, dám vědít :mavam:

 
gmp
1603 příspěvků 16.10.14 10:46

@daduuja mi to povidej, já jich v záchvatu pýchy nasypal do hrnce celej pytlik a nýčko mám fazolovej tejden, pokud se to neprotáhne na dvoutýden a dále. :|

 
jolana
5064 příspěvků 15.10.14 23:27

..smalec z pasuli moze byt dobry ale to ako ich uvarit:.."Dáme je do hrnku, vařící vodou polijeme, uvnitř pokličkou zatížíme, aby se nevařily ob zrno, a vaříme za občasného zatřepání hrnkem asi 2 – 3 hodiny.
To je na medailu! :palec:
PS:jedna salka fazule denen znizuje zly cholesterol v krvi!

 
daduuja
1139 příspěvků 15.10.14 14:01

Geempé, tak jsem namočila 250g velkých bílých, jestli mi to kluci nebudou, tak ti to pošlu :P

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Cuketové placky Cuketové placky
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Reveňový koláč Reveňový koláč
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz