Recept Fazolová pomazánka - Smalec z fasoli
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Fazole opláchnu, zaliju vodou a nechám je brát lázeň – nejlépe přes noc. Tady v kuchařce paní Kejřové jsem našel recepis na vaření fazolí: „Dáme je do hrnku, vařící vodou polijeme, uvnitř pokličkou zatížíme, aby se nevařily ob zrno, a vaříme za občasného zatřepání hrnkem asi 2 – 3 hodiny. Na konci varu, fazole osolím. Měkkým fazolím sundám kabátek, jde to snadno a rychle, jako když se loupou spařené mandle. Obrané fazole umixuju ponorným mixerem, pro lepší mix přidám trochu teplé vody cca 3 Pl. Jemně pokrájenou cibuli osmahnu na oleji do růžova. Přidám fazolovou hmotu, ¼ sklenky vody, na jemných očkách postrouhaný jablko, 2 PL oleje, pořádně promíchám a vrátím na plotnu, redukuju vodu do zhoustnutí. Nacpu do sklinek, zaliju olejem, vychladlé zavřu a strčim do ledničky. Třeba se někdy najde dobrovolník, kerej to sní. Doufejme.
Recept je z kategorií: Luštěniny Pomazánky Zeleninová jídla
- 15.10.14 vloženo
- 7102x zobrazeno
Ingredience
- Składniki:
- 1 sklenka suchých bílých fazolí
- ¼ jablka
- 2 – 3 cibule
- 4 – 5 PL oleje na smažení
- 2 PL oleje na zalití
- ¼ sklenky vlažné vody
- Sůl, pepř, mletou papriku, trochu majeránku
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku11.5.20 11:16
Moc dobrá věc. Použil jsem 200g bílých fazolí. Vody jsem dal výrazně více, protože fazole to rychle vstřebají. Vyšly mi 4 malé skleničky pomazánky. Jemně rozmixované je to výborné na chleba, hrubě rozmixované je to výborné jako příloha k masu.
Líbí se miDiskuse k receptu Fazolová pomazánka - Smalec z fasoli
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Fazolová pomazánka - Smalec z fasoli
Já si nemůžu pomoct, ale vařit bílé fazole, bílé máslové fazole 3 hodiny? To z nich bude kaše. Neumím si představit, jak je sloupneš…
Sloupnout fazole jsem zkoušela několikrát, ale buď mi zůstala v ruce polovina slupky nebo druhá polovina s fazolí. Asi jsem nešikovná, asi je to jako se ztracenými vejci, vždycky se mi ztratí
1151 příspěvků 16.10.14 14:56
@gmp tvůj komentář vyvolal - Já si létám, já se vznáším… myslím, že tam dál bylo nadzvukovou rychlostí, tak aby ses snad uvázal šňůrkou
Půlku udělám podle tebe a půlku podle babi, dám vědít
@daduuja mi to povidej, já jich v záchvatu pýchy nasypal do hrnce celej pytlik a nýčko mám fazolovej tejden, pokud se to neprotáhne na dvoutýden a dále.
5068 příspěvků 15.10.14 23:27
..smalec z pasuli moze byt dobry ale to ako ich uvarit:.."Dáme je do hrnku, vařící vodou polijeme, uvnitř pokličkou zatížíme, aby se nevařily ob zrno, a vaříme za občasného zatřepání hrnkem asi 2 – 3 hodiny.
To je na medailu!
PS:jedna salka fazule denen znizuje zly cholesterol v krvi!
1151 příspěvků 15.10.14 14:01
Geempé, tak jsem namočila 250g velkých bílých, jestli mi to kluci nebudou, tak ti to pošlu