Recept Fazolová polévka z barevných fazolí

Komik1000 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ve větším hrnci vaříme předem namočené fazole asi 50 minut, měli by být téměř měkké. Fazole nesmíme osolit jinak nezměknou. Přidáme bramboru na kostičky, nakrájenou klobásku nebo masox a vaříme ještě asi 10-15 minut do uplného změknutí fazolí. Voda je hodně zbarvená fazolemi. Mezitím připravíme jíšku z tuku a hladké mouky : do rozpuštěného tuku vmícháme hladkou mouku až není žádný tuk volně tekoucí a směs má hustotu jako krupicová kaše. Tuto směs můžeme dále za stálého míchání smažit dokud nebude mít zlatavou barvu, ale pro tento recept stačí bílá. Jíšku necháme schladnout a postupně vmícháme do uvařených fazolí. Mícháme a krátce povaříme. Nakonec naředíme teplým mlékem a osolíme. Kdo chce může polévku okyselit ihned octem, ale já dávám lžíci octa až do každé porce a zamíchám na talíři.

Recept je z kategorií: Luštěninové polévky

Nahlásit recept

  • 31.03.08 vloženo
  • 18635x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hodiny

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • sušené fazole - 2 hrnky
  • klobáska nebo masox 1-2 kostky
  • 1-2 brambory
  • hrnek mléka
  • hladká mouka a tuk na jíšku
  • ocet
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fazolová polévka z barevných fazolí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz