Recept Fazolky s vařeným masem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z masa, kořenové zeleniny, cibule a koření uvaříme nejlépe v hrnci pana Papina kvalitní hovězí polévku. Po vychlazení uvařené libové hovězí maso nakrájíme na malé kousky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Fazolky omyjeme a konce odkrojíme, odstraníme tuhé vlásky a pokrájíme šikmo na 3 cm kousky. Na rozehřátém oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme fazolky, osolíme, opepříme a podlijeme trochou hovězí polévky. Asi deci polévky si necháme na rozředění jíšky, kterou dobře prošleháme a přidáme k poloměkkým fazolkám. Na mírném ohni ještě 20 minut povaříme. Přidáme kostky vařeného masa, zalejeme zakysanou smetanou, promícháme a dochutíme cukrem, octem a solí. Vše ještě krátce prohřejeme. Směs rozdělíme na talíře a podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 28.09.05 vloženo
  • 3878x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min (+ polÄ‚Â

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g fazolových lusků
  • 60 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 2 lžíce oleje, 1 velká cibule
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • bílý pepř
  • cukr
  • ocet
  • sůl
  • (1,5 l hovězí polévky z 500 g hovězího masa a příslušných přísad)

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fazolky s vařeným masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Fazolky s vařeným masem

Fazolky s vařeným masem v kategorii zeleninová jídla? Mrkev v zimně? ;-)
Ale jinak mňamka. Také papkám.

kamilio
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Fazolky s vařeným masem

Pupku, určitě to může chuť ještě dále vylepšit. Teď mě napadlo, že by se tam mohla přidat taky nakostečkovaná dvě vejce na tvrdo.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Fazolky s vařeným masem

Boha jeho, moje nejoblíbenější!!! Já to maso ale nekrájím na kostičky, ale na tenoulinké plátky, ono je to potom takové rafinovanější pro lžíci a víc se zakecá stůl. Jo, a navíc do teho ještě střihnu trochu kopru a rozkvedlám vejce – a můžu se zbláznit.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Hruškový koláč Hruškový koláč
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz