Recept Fazolky na slanině

(Hodnoceno 4x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Fazolky na slanině

Postup

Kostičky anglické slaniny, nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku osmahneme na oleji. Přisypeme fazolky, promícháme a po chvíli přidáme vegetu a sójovou omáčku. Podlijeme vínem, necháme dusit tak, aby fazolky zůstaly křehké. Nakonec jemně osolíme.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.06.12 vloženo
  • 19014x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g čerstvých nebo zmrazených fazolek
  • 1 lžíce oleje
  • 150 g libové anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička vegety
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 100 ml bílého vína
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 27.07.14 17:17

Výborné.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ala_V 07.04.14 12:05

Fazolky na slanině jsou fakt strašně dobré, včera jsme si pochutnali. Dělávám je trochu jinak: na 3-4min vhodím očištěné fazolky do vařící osolené vody, sliju, dám do ledové vody, aby neztratily barvu. Tak se to tady uvádí i v jiných receptech. Pak restuji slaninku, přidám fazolky, česnek na plátky, tymián, sůl. Včera jsem přidala piniové oříšky a podávala s horčičným dresingem (zakysaná smetana, olivový olej, dijon horčice, citron. šťáva, sůl, pepř), to tomu dodalo nakyslastou chuť. K tomu toasty. Je to i efektní předkrm (zdobím vařeným vajíčkem).

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 14.06.12 19:20

No, napřed jsem si chtělo namazat chleba s máslem, pak jsem přestalo být líné a uvařilo si k tomu máslu zemáky

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 14.06.12 13:20

To je tak výborné, že prostě zmizely jen tak… s bagetkami k svačině… Původně měli být přílohou k dnešnímu obědu, ale jelikož se snědly všechny, musela jsem narychlo změnit i hlavní chod :)

Vynechala jsem jen Vegetu, místo ní jsem přihodila ze zvědavosti hrstičku kopru a vyplatilo se ;)

Fazolky jsem měla ještě naše z loňska (v mrazáku), takže alespoň se dočkaly velice důstojného zpracování - toto je vážně dobrota :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jari 13.06.12 18:24

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Fazolky na slanině

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Frantiska
927 příspěvků 15.06.12 22:30

No ja jsem vdecna, ze nekdo uvari a da fotku, coz ja jelikoz nemam fotak nedelam… a reci, ze ta fotka je hnusna a nemela by tu byt, mne prijdou neprijatelne

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.06.12 22:02

Jolano… lákavé fazolky vypadají takhle…nebo jako vyfotilo casino..

http://gallery.zahno.name/thumbnails.php?…

(tímto se omlouvám, že jsem použila obrázek Di, lepší ale neznám)

Míníš-li saláty, ty lze fotit esteticky asi jen před zamícháním s majonézou..
Pokud nějaký můj obrázek způsobuje někomu chvění kolem žaludku, nemám problém odstranit.. stačí říci který… nelpím na nich ;-)

Ale fazolky by snad měly zůstat fazolkami..

Ale popravdě…je mi to nějak jedno..když se tohle někomu líbí.. a vzbuzuje to v něm chuť… proti gustu..

Příspěvek upraven 15.06.12 v 22:15

 
jolana
5065 příspěvků 15.06.12 14:01

Glamo, tak s prepacenim a dovolenim.. neidentifikovany majglajz naservirovany jak na selskym dvorku mas medzi svojimi obrazkami taky, len sa pekne pozri na svoje :P..a nikto ti nic..a o tom to je..nehnevaj sa za to, ide o princip.. :mavam:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.06.12 20:02

Casino, ty jsi stvořil podle receptu recept :-)

Sojovky do čerstvých fazolek se nebojí, asi bych vynechala Podravku, tu nemám a určitě bych pro ni nikam neletěla :-)

Slanina libová je jasně ta vedle té prorostlé napravo :-)

 
casino
4473 příspěvků 14.06.12 19:51

Fčéra mi tchyňka dala OK (otýpku kopru), ale KO (koprová omáčka) bude až zítra…
Tento recept jsem přece musel zkusit ještě zatepla :)
Jak píše parles; zemáky jsou k tomu OK :palec: Pokud by mělo posloužit jako příloha, pak by stačilo méně slaniny.
Naschvál jsem frčel pro Podravku a Anglickou… Vždy řeším dilema, co je to LIBOVÁ slanina…, tak jsem koupil libovou a za hodinu u stejného řezníka prorostlou. Poznáte na foto která je která? ;) :mrgreen:
Vegeta mi nevadí, víno v jídle oželím a ze sojovky jsem měl tady bobky… Asi skrzevá nerezové patro mi to uvařené podle receptu chutnalo.
Než mi dáte KO, tak přiznávám, že po vzoru ŠPENÁTU jsem posléze k tomu zelenému přihodil dvě hrsti rozinek a hrst ořechů. Teprve pak to bylo to pravé ořechové :palec: :palec: :palec:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.06.12 18:54

Když ono záleží jestli čerstvé nebo sterilované nebo dokonce mražené, fotka Jari se mi líbí, i proto, že má fazolky nakrájené na delší kousky, jak jsme většinou zvyklí, barva se sice ztratila, ale možná jsou fazolky sterilované. Zuzčiny jsou na příliš malé kousky a ještě z mrazáku, takže vypadají tak jak vypadají, chuťově to nemuselo být špatné, ale pro mne by mrazák mohl být plný jen zmrzliny :-), zelenina ani maso mi z něj nechutnají, jenomže kam s přebytky z vlastní zahrady? :-)

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.06.12 18:51

Jolano, mně nevadí neprofesionální fotky. Sama je mám nekvalitní dost, vím o tom. Ale nekvalitní hlavně tím, že fotím jen narychlo a mobilem.
Taky je výborná kvalita vyfocení - ostrost, ale to, co je na talířích, to je příšerné. Neidentifikovatelný maglajz.
Neříkám, že všechny fotky autorek jsou příšerné.
Prostě tyto dva obrázky jídla (+ většina u Crazy cake) na mě působí odpudivě. Nic víc a nic méně.
Snad se mi nemusí líbit všechno, ne? :think:
Podívej na fazolky od Di…do těch bych se pustila hned..
Nehty si na vaření a servírování nesundavám, nějak to nejde. Na mě upravené ruce ale působí vždy dobře (pokud nejsou pekelně „vydyzajnované“ z Nailstudia)

PS: To bys koukala, kolik svých příšerných fotek jsem sem z ohleduplnosti nedala.. aby na někoho nepůsobily odpudivě.. :lol:
:mrgreen:

Příspěvek upraven 14.06.12 v 18:54

 
di
2451 příspěvků 14.06.12 18:22

Glamo, z té fotky se dá proklikat na celou galerii (a ty fazolky byly opravdu úžasné). Celé to bylo pěkné, pekli jsme chleba, dusili jehně, dělali různé saláty, vypili spoustu vína, pobavili se. Včera proběhla podobná akce, fotky ještě bohužel nejsou.

 
jolana
5065 příspěvků 14.06.12 18:10

Glamo, no tak… :cert:..tvoje obrazky tiez nie su z dielne profesionala a jeden si zvlast pamatuju - s dlhym nechtom ( to osobne neznasam, varit a podavat s nechtiskami) a nerikala som ani n…nic v zlom tym nemyslim, nevysvetluj si to spatne..len u nas sa vravi ze kazda palica ma dva konce..a ked jednym prstom ukazujeme na ineho, ostatnymi ukazujeme na seba..zamyslite sa nad tym a myslite na to.. :mavam:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.06.12 17:57

Jak fazolky miluji, tak na mě oba vložené obrázky působí doslova a dopísmene odpudivě..(stejně jako většina u Crazy cake)
Po shlédnutí bych si šla raději namazat chleba máslem..

Di, nemohla byste sem přidat ty z vaší galerie..? Ty jsou nádherné a vysloveně lákají, až se sliny v ústech sbíhají..
Tohle je ale děs! :-(

 
di
2451 příspěvků 14.06.12 15:04

No, tak kdyby v receptu nebyla Vegeta a sójová omáčka a fazolky nebyly od pohledu tak moc rozdušené, bylo by to asi o dost chutnější; i vína je moc, stačí jen tak 2-3 lžíce pro chuť. Podobnou přílohu dělám poměrně často (pro vegetariánskou dceru samozřejmě bez slaniny), bez cibule (ta je tam zbytečná a stejně se za dobu dušení fazolek nestačí udělat) a jen s narychlo „oprásklým“ česnekem, je to moc dobré.
Onehdy jsme fazolky vařili s přáteli, ilustrační foto zde: http://gallery.zahno.name/thumbnails.php?…

 
parles
302 příspěvků 14.06.12 01:11

Ano Jari, to je pěkné! A jestli jsi to zařadila jako zeleninovou přílohu, tak by mi to stačilo jako příloha k několika uvařeným novým brambůrkům!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz