Recept Fazolkový salát

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Fazolkový salát

Postup

1. Čerstvé fazolové lusky omyjeme, očistíme a necháme okapat, šikmo rozkrájíme na kousky o velikostí sousta a v osolené vodě povaříme asi 8 min. (Mražené fazolové lusky po rozmrazení vaříme asi 4 min.) Scedíme, pro­pláchneme studenou vodou a necháme okapat. 2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Tymián opereme a otrháme lístky. 3. Balzámový ocet smícháme se solí a pepřem a zašlehá­me olivový olej. Zálivku promícháme s fazolovými lusky, cibulí a tymiánem. Salát rozprostřeme na plochou mísu a posypeme parmazánem nastrouhaným na hoblinky.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 02.03.04 vloženo
  • 6137x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 320 kcal, 1380 kJ, 10 g bílkovin, 25 g tuků, 13 g sacharidů
  • 600 g čerstvých nebo mražených zelených fazolových lusků
  • 2 červené cibule
  • 1/2 svazku tymiánu
  • 6 lžic balzámového octa
  • sůl
  • pepř
  • 8 lžic olivového oleje
  • 80 g parmazánu (v celku)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fazolkový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz