Recept Fazolková rychlá polévka

Majkes Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky, dáme vařit do cca 1/2 litru vody, nesolíme, ale přidáme dvě kostky bujonu (záleží na chuti, stačí 1 + 1/2). Přidáme fazolky včetně nálevu, případně fazolky nakrájíme. Připravíme si z poloviny mléka a mouky "zaklehtku". Po deseti minutách vaření přidáme mléko, zaklehtku, přivedeme k varu, případně dochutíme vegetou a podáváme.

Recept je z kategorií: Luštěninové polévky

Nahlásit recept

  • 21.10.04 vloženo
  • 8535x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 - 30

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • Zelené fazolky (sterilované)
  • Brambory (250g)
  • Mléko (1/2 l.)
  • Bujon (nejlépe karpatský čirý)
  • Hladká mouka (3 lžíce)

Doporučená příloha

  • čerstvé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fazolková rychlá polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Fazolková rychlá polévka

Labužník Sarka
433 příspěvků 21.10.04 16:57
Supr

Ja uz mela strach, ze budu muset jit do nejake specialky a ono staci koupit knorr a nebo magi. Dik

Cuso
350 příspěvků 21.10.04 16:34
Sarka

Karpatsky bujon je bujon od firmy maggi http://webkucharka-maggi.centrum.sk/…clanek.phtml?…. Ale podla mna sa da pouzit akykolvek ciry bujon.

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Fazolková rychlá polévka

Karpatský bujón je trochu ostřeji kořeněný než normální. Je tam podle mne trochu papriky.

luba
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Fazolková rychlá polévka

Robím túto polievku dosť často a pridávam vylepšenie pre mäsožravcov: zoberte 1 nožičku dobrej domácej paprikovej klobásy (nemá byť veľmi suchá) a pridajte ju už keď dáte zemiaky. Trochu vône tiež nezaškodí, pridajte jeden vavrínový list alebo za polievkovú lyžicu sekaného kôpru. Po odstavení je možné podľa chuti pridať trošku octu.

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Fazolková rychlá polévka

Šárko, jmenuje se tak, ale podle mne je to fuk, jestli čirý karpatský nebo třeba tatranský.

Labužník Sarka
433 příspěvků 21.10.04 15:03
Majkes,

ciry bujon znam, ale co je karpatsky? Dik

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz