Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Fazole den předem namočíme a pak uvaříme s cibulí téměř doměkka. Na oleji dozlatova připravíme cibuli, nakrájíme na kostičky, osmahneme mleté maso, česnek na plátky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přidáme veškeré koření a za občasného míchání dusíme asi 20 minut. Potom přidáme papriky nakrájené na proužky, oloupanou cuketu nakrájenou na kostičky (asi 1x1 cm) a uvařené, neslité fazole a dusíme tak dlouho, dokud fazole nezměknou. Nakonec doplníme kečupem, klobásou nakrájenou na kolečka a krátce povaříme. Fazole s klobásou vydusíme do středně husté omáčky. Dochutíme případně glutasolem, solí a tak podobně a podáváme s chlebem. Nejlepší jsou druhý den. Když ovšem vydrží.
Recept je z kategorií: Luštěniny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
7.1.17 09:15
Cuketa nahrazena chřestovou tykví, místo klobásy plátky uzené krkovice.
Protlak nahrazen sterilovanými rajčaty ve vlastní šťávě z vlastní
sklizně (z naší úrody jsou také použité fazole borlotta, cibule, zelená
a červená paprika, chilli paprička, oregano a tykev). Kečup a vegeta také
domácí výroby. Bez maggi. Fazole v kombinaci s paprikou, chilli, rajčaty,
cibulí a masem nebo uzeninou, lahodně zahoustlé konzistence nikdy nemohou
zklamat .
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Fazole z vysočiny
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušela jsem z poloviny uvedeného množství a byly výborné, moc nám chutnalo.
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Mohou být výborné, ale uvedená množství jsou pro malou rotu vojáků.