Recept Fazole po boloňsku

Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vyškvaříme bůček na oleji, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek a všechno společně osmažíme. Přidáme předem uvařené fazole (nebo mleté maso) a za stálého míchání chvilku osmažíme. Podlijeme vínem a vaříme až se tekutina odpaří. Přilejeme horký bujón, vložíme oloupaná rajčata a znovu vaříme až do odpaření tekutiny. Rajčata v omáčce rozmačkáme vařečkou. Naposled do omáčky přidáme sekanou petrželku, oregáno, rajský protlak, sůl a pepř. Pokud dáváme mleté maso, tak to pak ještě hodinu povaříme na mírném ohni - bez masa stačí povařit ještě 30 minut. Občas zamícháme.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 19.05.03 vloženo
  • 17081x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 1/2 hrníčku bujónu
  • 400 g rajčat
  • zelenou petrželku
  • špetku oregána
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1/2 hrníčku suchého červeného vína
  • 2 stroužky česneku
  • lodyha řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g uzeného bůčku
  • 400 g uvařené fazole ( nebo místo fazole mleté maso)
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fazole po boloňsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Karbanátky Karbanátky
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz