Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
honajz Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tradiční mexické pánvičkové jídlo, díky červeným fazolím v plechovce poměrně rychle hotové.
Na pánev dáme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli (může být nahrubo). Necháme společně na malém plameni smažit (není ani potřeba tuk, ten pustí slanina, cibule pustí trochu šťávy). Po asi 10 minutách přidáme česnek, dvě špetky saturejky (působí proti nadýmání) a celou plechovku červených fazolí ve slaném nálevu i s nálevem. Necháme stále na mírném plameni probublávat cca 20 minut. Bývá zvykem potom fazoli vidličkou rozšťouchat, ale není to nutné. Recept je možné variovat - přidat např. v první fázi rajče, nebo ve druhé společně s fazolemi cizrnu apod.
Recept je z kategorií: Luštěniny
chleba
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Fazole na slanině
Akorát si příště nasadím čočmeny abych viděl, kam zdrhla ta trocha šťávy z cibule

Dělám občas něco podobného, přidávám feferonku, nebo pastu, trochu rajčat, příloha rýže, promíchaná s fazolemi, střik citronové šťávy a zelene - petrželku, pažitku…