Recept Fataer masri/Egyptsky plneny chleba

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z uvedenych ingrediencii zamiesime hladke pevne cesto, nechame odpocinut pod foliou 15-20 minut.
Prac. dosku aj cesto potrieme olejom a vyvalkame ho na tenky-co najtensi a najvacsi obdlznikovy ale aj okruhly (to je jedno) plat.
Plat cesta v strede do obdlznika (aka je velkost plechu) pokladieme lubovolnou naplnou, okraje poskladame cez plnku(bocne aj horne), vrch potrieme olejom, pokladieme naplnou a sup na vymasteny plech do horucej rury.
Dobru chut!

Plnka: …asi najtypickejsia je mlete maso (aj tri druhy dakedy), narezane na kocky paradajky, feferonka stiplava, paprika na kocky, vajco na kocky, struhany syr alebo plesnivy syr alebo fetta syr rozdrobeny, harissa, huby …

Moze byt aj tvaroh/syr s bylinkami - vrch ku koncu pecenia posypat struhanym syrom a bylinkami..zvysky peceneho/vareneho maska…parky na kolieska, mortadella …jednoducho co dom dal…

Pnky sa dava asi na hrubku 1 cm.

Cesto egyptania valkaju len na zaciatku asi do velkosti velkeho plytkeho taniera. Potom sa dviha a plieska cez ruku o pracovnu dosku az sa vytiahne do obrovskych rozmerov.
Podava sa na velkom tanieri narezane na kocky.
Krajina povodu Egypt.

Recept je z kategorií: Domácí chléb


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.02.09 vloženo
  • 4164x zobrazeno

Ingredience

  • 2,5 salky muky hladkej
  • 1/4 Kl soli
  • 2 PL oleja
  • asi 1 salka vody
  • 1/2 KL drozdia

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fataer masri/Egyptsky plneny chleba

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5065 příspěvků 08.02.13 19:47

Osmanko, ak sem este chodis.. vyvalkas, das do stredu napln, zabalis ako je popisane na rozmer ako vacsia obalka, vrch este pokladies ako je popisane v recepte a upecies..prosim prepac, ja som si nevsimla tvoj koment..

Eudy, to je ono, vdaka..presne tak s tym cestom zongluju ze clovek ani nestiha zirat.. :lol:

 
Eudy
20 příspěvků 08.02.13 17:43

Takhle se to má dělat :)
zkoušela jsem to celé jedno odpoledne, ale výsledkem bylo vychození těsta (už se do něj žádná mouka z neustálého převalvání nevešla)

http://www.youtube.com/watch?…

Příspěvek upraven 08.02.13 v 17:44

 
jolana
5065 příspěvků 08.02.13 17:01

Frantisko, uz viem co ti to tak chutilo!..v naj­blizsej dobe urobim a snad aj odfotim a vlozim recept aj s postupom.. :mavam:

 
Labužník Osmanka02
8 příspěvků 04.04.09 17:45
Re: Fataer masri/Egyptsky plneny chleba

vypada to tedy podobne jako strudl? nebo je to pres cely plech? ja jak neni foto, tak si to neumim predstavit..skoda ze nedavas fota tech tvych dobrutek..:)

 
Frantiska
927 příspěvků 06.02.09 18:30
Re: Fataer masri/Egyptsky plneny chleba

Bylo to v takove velke jidelne :) byli jsme prvni turisti co tam udajne dorazili … prislo mi jako by to bylo plnene vanilkovym pudinkem, ne tak sladke jako ostatni sladkosti a testo takove tucne (nevim jak to lepe rict). Mam dojem ze to je to same, protoze ze stejneho testa delali neco jako plnenou pizzu :) Jen nevim jestli se u nich poziva vanilkovy pudink :)) ale zjistim to az zitra, dneska jsou na prani zapecene brambory :)

Nejlepsi chleba arabskeho typu byl podle me v jedne male vesnicce … prislo mi jako by byl ze šrotu (nevim jaky je oficialni cesky vyraz, ale babicka s tim driv krmila prasatka)

 
jolana
5065 příspěvků 06.02.09 18:20
Re: Fataer masri-Frantisko,

tento sa robi na slano…ale skus napisat a popisat co si jedla, mozno poznam a napisem a mozno nie…
Egypt je obrovsky a rozmanity, nikto by neveril kolko druhov chleba je v Egypte..niekedy kazda dedina ma ten svoj, druh jedla ma ten svoj, dokonca aj spolocenska vrstva ma ten svoj…egyptania volaju Egypt/Masr..a..Masr Om el dunia.. v preklade Egypt je matkou sveta…;-))

 
Frantiska
927 příspěvků 06.02.09 17:53
Re: Fataer masri/Egyptsky plneny chleba

nejsem si jista, jestli je tento recept to same, co jsem jedla v Egypte … bylo to v jednom jejich obrovskem (snad se da rict) rychlem obcerstveni, bylo to nasladko - nejlepsi sladke jidlo jake jsem kdy jedla. Delali to primo prede mnou :) bohuzel ma arabastina je velmi velmi spatna, tak recept nemam

 
jolana
5065 příspěvků 06.02.09 15:48
Re: Fataer masri/Egyptsky plneny chleba

Frantisko dakujem, nech sa dari..;)
Medjo, cesto ma byt co najtensie a najvacsie…jed­noducho ako nasa strudla, akurat u nas sa strudla toci a toto sa posklada, dole je len ta tenucka vrstva a ostatne (boky cesta) sa zlozia cez vrch plnky. Drozdie susene, ktore len zamiesame s vodou, takze cerstve primerane susenemu.
Niekde sa nedava ani to drozdie.
Upiect rychlo v dobre vyhriatej rure do zlatava.
Nech sa dari a chuti..:)
Dakujem..;))

 
Medjo
145 příspěvků 06.02.09 14:01
Re: Fataer masri/Egyptsky plneny chleba

Jaké droždí? Sušené? A jak slabé má být těsto, alespoň odchadem?

 
Frantiska
927 příspěvků 06.02.09 05:49
Re: Fataer masri/Egyptsky plneny chleba

zitra udelam :) dekuju

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz