Recept Farcon - zapečené bramborové pyré

Eja Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory oloupeme a uvaříme hodně doměkka, slijeme, dáme do vhodné nádoby. Vešleháme máslo, mléko, kerblík a pak za stálého šlehání přidáme postupně vejce. Osolíme, opepříme. Hmotu dáme do máslem vymazané zapékací nádoby a upečeme v horké troubě dozlatova / cca 25 minut/. Podáváme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k minutkovému masu.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 23.08.03 vloženo
  • 5545x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 1/2 litru horkého mléka
  • 6 vajec
  • hrst sekaného kerblíku
  • 6 dkg másla
  • sůl, bílý pepř

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Farcon - zapečené bramborové pyré

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz