Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
4 hlavní jídla (nebo 6 jako předkrm). Je to lahoda nejenom pro jazyk, ale také pro oči. Neni-li k dostáni chřest, tak použít na příklad na pruhy nakrájený spařený pórek, nebo dlouhé zelené fazolky.
V míse smíchat mouky s mandlemi a rozdrobit tam máslo, až směs připomíná drobenku. Uhníst v těsto a je-li příliš měkké přidat trošinku mouky (těsto má být poměrně měkké) nepřepracovat ho. Udělat kouli a nechat ji v chladničce asi 30 minut opočinout. Těsto vyválet mezi dvěma listy pečícího papíru. Sloupnout jeden papír, těstem vyložit 25 cm koláčovou formu (máte-li s vyjímacím dnem) a tu dát do chladničky nejméně na 2 hodiny, nebo do druhého dne. Předehřát troubu na 180°C. Chřest napařit do al dente (na zub). Oprat jahody. Sloupnout papír z těsta a upect ho 10 minut do velice lehce nazlátlé barvy. Mezi tím dohromady našlehat creme fraiche s vejci a směs ochutit solí a pepřem. Nalít ji do předpečeného těsta. Chřest pokrájet tak, aby dva měřily skoro stejně jako průměr koláče. Poskládat je od středu špičkami ven. Jahody nakrájet na 1/4 a poskládat je na obvodu koláče mezi chřest. Zbytkem jahod ozdobit střed koláče. Nahoru nahrubo pomlet růžový pepř, vložit formu do trouby a péct asi 30 minut, až je vaječná sněs pevná. Koláč podávat horký, nebo při pokojové teplotě s nějakým dobrým salátem.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Fancouzský letní koláč k večeři