Recept Falešný kaviár z hub Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na vysokem ohni rozehrat maslo, pridat tam salotku a zachvili houby. Za casteho michani smazit 5 minut. Osolit, opeprit a pridat lzici vina.

Vlozit do misky, nahoru nasypat oprazene piniove orisky a nechat vystydnout. Potom pridat citronovou stavu, kyselou smetanu a petrzelku, zamichat a nahore posypat kayane peprem. Prikryt folii a dat do chladnicky.

Podavat na listech salatu, nebo na krakrech k pohosteni.

Recept je z kategorií: Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.07.10 vloženo
  • 4357x zobrazeno

Ingredience

  • 3 lzice masla
  • 250 g ocistenych hub* na drobno posekanych
  • 4 na jemno posekane hnede salotky
  • morska sul a cerstve namlety pepr
  • 1 lzice sucheho vina, vermouth, sherry, nebo brandy
  • 1 strouzek cesneku na drobno posekany
  • 2 lzice piniovych orisku na sucho oprazenych
  • 2 lzice kysele smetany
  • 2 lzicky citronove stavy
  • 1 lzice posekane petrzelky
  • nekolik spetek kayenskeho pepre (podle chuti)
  • *žampiony
  • *krémové žampiony

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Falešný kaviár z hub

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 29.07.10 01:24
Re: Falešný kaviár z hub (Veg)...

jandule, mnohokrat dekuji za komentar. Nyni jsme to vsechno dali dohromady a doufam, ze presne a v poradku. O tech hnedych zampionech mas naprostou pravdu, jsou chutnejsi a take aromatictejsi.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 28.07.10 23:45
Re: Falešný kaviár z hub (Veg)...

Žampion to určitě je, běžně se prodává jako krémový nebo hnědý, dá se koupit i :,-(ba na slámě a vypěstovat vlastnoručně (mimochodem jde to velmi dobře). Hnědé žampiony jsou nepatrně aromatičtější a také pevnější, proto se lépe obalují a smaží.

 
babi
6360 příspěvků 25.07.10 08:23
Re: Falešný kaviár z hub (Veg)...

esme ;) ja ty houby znam, jenom jsem se nevymackla tak, aby mne nekdo rozumel. Chtela jsem vedet jmeno, ktere pouzivaji na priklad v obchode Billa, nebo Albert. Dekuji Ti za jmeno u Vas, je take jine nez u nas a u drobka ;)

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.07.10 08:08
Re: Falešný kaviár z hub (Veg)...

Agaricus bisporus je souhrnný název pro celou skupinu hub.
Té tmavší tu říkáme Swiss brown neboli Švýcarská hnědá.
Ale ono to bude asi jako s rybami. Jiná země jiné jméno.

 
babi
6360 příspěvků 25.07.10 05:38
Re: Falešný kaviár z hub (Veg)...

gabi, kdo by nemel rad pohadky od bratri Capku ;) To se to vzpomina.

 
Wolfg
583 příspěvků 25.07.10 05:36
To jsou věci

A to jde? Takhle za louži fouknout? A do které klapky? Já vím, přes webcam se dají dělat věci, které mě zajímají asi stejně jako práce poslanců. Tak dobře, zuby mám v pořádku, voda s ledem se nepozná a pokud jste myslela alkohol…hmm…stále jsou na světě zážitky, které koupit nelze. A ty se s chlastem neslučují. Beru si náústek od policajtů, pozór, teď!

 
babi
6360 příspěvků 25.07.10 05:27
Re: Falešný kaviár z hub (Veg)...

Anicka, ty kremove maji podstatne lepsi chut a urcite Ti po nich nebude tezce ;)

 
babi
6360 příspěvků 25.07.10 05:21
Re: Falešný kaviár z hub (Veg)...

Alice, ty houby znam vic jak dobre, jak z CR tak zde v Kanade. Jenom jsem si nemohla vzpomenout na jmeno jake udavali v obchode, takze kremove zampiony (trochu zavadejici nazev, protoze to zampiony vlastne nejsou, ale budiz) ;) Moc Ti dekuji!

 
babi
6360 příspěvků 25.07.10 05:11
Re: Falešný kaviár z hub (Veg)...

Wolfg, dejchnete na me :)

 
gabi
551 příspěvků 25.07.10 05:03
Re: Falešný kaviár z hub (Veg)...

babi, Tvoj recept mi pripomenul moju oblubenu knizku z detstva Rozpravky o psickovi a macicke…ako spolu kuchtili :)

 
anickav
2904 příspěvků 25.07.10 04:48
Re: Falešný kaviár z hub (Veg)...

U nás v obchodoch sú tiež dva druhy šampiňónov, tie klasické biele a druhé pod názvom krémové, tie sú trochu drahšie.

 
Alice_G
505 příspěvků 25.07.10 04:40
Re: Kaviár z hub (Veg)...

Babi, já je znám jako v nabídce obchodů. „krémové žampiony“. Dolcevita je má na ne úplně ostré fotce z tržiště v levém dolním rohu: http://dolcevita.blog.cz/…novym-kremem.

 
Wolfg
583 příspěvků 25.07.10 04:33
Re: Falešný věci

jéje, těch tu je. Stačí se poohlédnout po tvarech, jimž se říkalo půvaby…a je po chuti

 
babi
6360 příspěvků 25.07.10 04:28
Re: Kaviár z hub (Veg)...

casino, kdyz Falešná želví polévka, tedy Falešný kaviár z hub. Nevidim vsak na recepte nic zabavneho :)

 
babi
6360 příspěvků 25.07.10 04:08
Re: Kaviár z hub (Veg)...

Wolfg, ne ze by v Kanade houby nerostly, avsak je to se sberem trochu slozitejsi a tak se houby nakoupi v obchode, nebo na trhu. Jde mi o komercni jmeno te nahnedle houby. Vim o ni to, ze to je mala nedorostla portobello, kterou italove nazyvaji cappellone. Portobelo vypada takto, dostane se take koupit u Vas a je to vyborna houba po cely rok. Myslim, ze tu nazyvaji steak. Jednoduse, rada bych pouzila odpovidajicich terminu ;)

 
casino
4466 příspěvků 25.07.10 03:51
Re: Kaviár z hub (Veg)...

No, kdykoli čtu podobné recepty na „kaviár“, např. z lilku, nebo z oliv ( Olivový ne kaviár :) nebo z baklažánu :-), nemohu si nevzpomenout na Tatarák z brambor. Myslím, že je to podobná kategorie… Že by Zábavné recepty? :-()))

 
Wolfg
583 příspěvků 25.07.10 02:34
Re: Kaviár z hub (Veg)...

Mohl by to být žampion lesní, má nahnědlou barvu klobouku. V superhyper by mě nepřekvapil žampion zápašný :-)
S houbami je to jako s vínem, či sýrem. "…podlejeme vínem a posypeme sýrem.....nadrobno posekané houby… " čteme v receptech. Přidáním různých druhů hub dostaneme nejen rozdílné chutě, ale i jiné hmatové pocity. I hřibovité houby mají velmi odlišné vlastnosti a např. jejich sliz se do všech jídel nehodí. Taková holubinka, sluka svraskalá nebo růžovka (nelze s ničím zaměnit),nemá v hřibech konkurenci. My, co máme do lesa blízko a seberem i lakovku ametystovou, když je nejhůř. Víme na co klepnout vejce, co na česnek a které do bramboračky. Trochu si vybíráme a do hyper chodíme pro sirky a mejdlo, to mají super. A to jsem dostal držkovou za italskou ňaminu :-)

 
babi
6360 příspěvků 25.07.10 01:51
Re: Kaviár z hub (Veg)...

Manana, dekuji za reakci na moji otazku. Myslela jsem vsak spis jmeno, pod kterym se houba cremini dostane koupit v obchode. Je to v podstate nedorostla portobello houba, ktera se na Vasem trhu prodava. Ta jmena, ktera jsem udala pod obrazkem se mi nezdaji. Omlouvam se, ze jsem se nevyjadrila jasneji.

 
Manana
1515 příspěvků 25.07.10 01:07
Re: Kaviár z hub (Veg)...

Má tam být „ý“!!!

 
Manana
1515 příspěvků 25.07.10 01:06
Re: Kaviár z hub (Veg)...

Je to houba Agaricus bisporus, neboli pečárka dvouvytrusná.

 
babi
6360 příspěvků 25.07.10 00:50
Re: Kaviár z hub (Veg)...

svato, zajiste vzhledem k tomu, ze mate pristup do lesa a tim ke sberu lesnich hub jste si ihned pod slovem houba predstavila divoke houby. Kdyz se rekne houba zde, automaticky se mysli ta supermarketova ;) Kdykoliv se jedna o lesni, tak v recepte uvadim. Omlouvam se, ze jsem neuvedla opak v tomto pripade. Pridala jsem obrazky hub k pouziti v recepte, ktere lze pozivat i syrove a bezne se tak deje. Na priklad v salatech jako je spenatovy jsou za:,–(ne houby syrove! Vime, ze se jedna o umele pestene houby. U lesnich hub vsak clovek nemuze byt nevybiravy, protoze v mnohych pripadech jednotlive houby potrebuji specielni pristup k jejich priprave. O tom, ze ne kazda houba je lehce stravitelna. anebo dokonce jedla, nemluvic o jedovatych, to uz je kapitola sama o sobe. Dekuji za pripominky, s houbami clovek nemuze byt nikdy dostatecne opatrny!
A kdyby nekdo vedel, jak se jmenuje ten jako zampion v bezove barve, dejte mi prosim vedet ;)

 
anickav
2904 příspěvků 24.07.10 18:47
Re: Kaviár z hub (Veg)...

…ja som sa cítila divne aj po krátko dusených suchohríboch…

 
svato
1415 příspěvků 24.07.10 15:49
Re: Kaviár z hub (Veg)...

Tak do tohto by som sa trochu zamiešala, ak sa nepoužijú šampióny, hliva, dubáky, muchotrávky červenkasté, plávky, kuriatka/lišky ale napríklad modrejúce hríbovité huby (zrnitohlúbiko­vý/kovář, sinák/koloděj), prípadne václavky alebo pôvabnice/čirůvka, treba dusiť o hodne dlhšie. Viem, že väčšina labužníkov to vie, ale inšpirujú sa tu aj začiatočníci a moje svedomie, pôvodným povilaním toxikológa, mi nedovolí neozvať sa.

 
babi
6360 příspěvků 24.07.10 07:44
Re: Kaviár z hub - drobku

cremini jsou na toto vyborne a ty rostou v nasem supermarketu ;)

 
Drobek  24.07.10 07:15
Re: Kaviár z hub...

Doufám, že to půjde z žampionů, to jsou houby co nám rostou v supermarketu. Krom bedel a oyster mushroom.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz